Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kisalföld-kupa győri dobogósokkal

Torna - Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Kisalföld-kupa utánpótlásversenyt a győri tornaszövetség. A Bercsényi-gimnázium tornatermében mintegy 130 utánpótláskorú tornász készült a versenyekre, amely egyben országos és vidékbajnoksága is volt a korosztályoknak.
A gyermek korosztály csapatversenyében a Bercsényi DSE lett a vidékbajnok, míg az országos sorrendben az ezüstérmet szerezték meg Horváth András tanítványai, akik Fodor Attila, Kiss Richárd, Thúróczi Dominik, Magyar Tamás, Varga Csongor összeállításban léptek a szerekhez. A legjobb győri tornász az országos bajnokságban 6. helyet szerzett Fodor Attila lett.

A serdülőknél a vidékbajnoki cím mellett az országos bajnoki címet is sikerült elhódítani a győri bercsényis csapatnak, ezzel újból megszerezték a díszes vándorserleget is. A csapat összeállítása: Koncz Ágoston, Koncz Bátor, Nagy László, Czakó Lajos, Radics János, Odnoga Mátyás, Kövér Edvard, Takács Bence volt. Edzőjük Horváth András és Szűcs Róbert. Az országos egyéni bajnok Radics János lett.

Arnold Csaba, a városi tornaszövetség elnöke: – Ismét sikerült egy jó versenyt rendezni, ahol minden csapat jól érezte magát. Külön örülök annak, hogy minden klub részt vett és szép győri sikerek születtek. Ez mindenképpen jelzi a klubban folyó minőségi munkát.

Kiss Richárd jó teljesítménye is kellett, hogy vidékbajnok legyen a Bercsényi DSE. Fotó: Krizsán Csaba
Kiss Richárd jó teljesítménye is kellett, hogy vidékbajnok legyen a Bercsényi DSE. Fotó: Krizsán Csaba

Ezután a VI. Kemény Ferenc-emlékverseny következett, ami egyben a Budapest–Vidék utánpótlás-válogatottak összecsapása volt. A csapatversenyt a fővárosiak nyerték a Nagy L., Czakó, Odnoga, Radics győri négyessel felálló vidék előtt, de az egyéni versenyben bravúros teljesítménnyel a végig koncentrált, szép formát bemutató Odnoga Mátyás nyerte a bajnoki címet és a vándorserleget. Teljesítményét a talaj-, ugrás- és a nyújtóaranyérme koronázta meg.

Az ezt követő héten a legkisebbek újra összemérték tudásukat a Budapesti Honvéd által rendezett Mackó-kupán, ahol a Honvéd mögött a Bercsényi DSE gyerekcsapata, Varga, Magyar, Thúróczi, Fodor, Kiss összeállításban ezüstérmes lett, míg Kiss Richárd szergyőzelméért különdíjban részesült.

Olvasóink írták

 • 5. egy lány tornaedző 2008. június 22. 13:59
  „Gratulálok a fiúk eredményeihez!Ők legalább edzhetnek valahol,igaz,20 évvel ezelőtt is ebben a teremben készültek a kicsik s nagyok egyaránt.
  És a női tornát ki támogatja???Nagyon sok ügyes kislány is van!”
 • 4. GOMBY 2008. június 13. 17:35
  „azért vannak akiknek még az sem tetszik,hogy a fiatal tehetségeket a városban összetartják valahol és rendesen foglalkoznak velük,mert vannak lelkiismeretes edzőik,és becsületes vezetőik ezért élnek még egyáltalán.kívánom ezeknek az embereknek,hogy ne hátráljanak meg senki hátsószándékától,mert lassan eljön az ő idejük is!-gratulálok a jó teljesítményekhez,és a nagyszerű rendezéshez!”
 • 3. gympapa 2008. június 13. 16:11
  „Jó hogy a polgármester is innen induló tornász volt,mégis Magyar Zolinak a szivügye a győri torna?”
 • 2. Színes 2008. június 13. 13:47
  „Kár,hogy ezeknek a tehetséges gyerekeknek még mindig nincs normális tornatermük.Sajnos a város vezetése nem tesz semmit,úgy látszik távol áll tőlük ez a sportág!
  Gratulálok a fiúknak és edzőiknek!”
 • 1. ndody 2008. június 13. 06:50
  „Milyen gyors a Kisalföld hírközlése! A május 31-i versenyről már június 13-án lehet olvasni. Gratulálok Szerkesztő Úr!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTE: a kiesés után bajnoki cím

Teke - A férfi NB I-ben három együttes képviselte a megyét.
Tovább olvasom