Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Passió (nem csak) felnőtteknek Sopronban a Liszt-központban

Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése címmel egy izgalmas utcaszínházi előadást mutat be a Mesebolt Bábszínház március 29-én, Nagycsütörtökön 16:30-kor a Liszt Ferenc Kulturális Központban.
A zenés-bábos előadás az argentin Jorge Luis Borges novellája alapján készült, aki a 20. századi dél-amerikai irodalom egyik legmarkánsabb alkotója. Versei, novellái, esszéi egyaránt mérföldkőnek számítanak napjaink irodalmában. Egyik meghatározó, hátborzongató műve a Márk evangéliuma című, mindössze néhány oldal terjedelmű novella. Ez az alapja a Mesebolt Bábszínház passiójátékának, melynek főszereplője, a jószívű Buenos Aires-i orvostanhallgató, Baltasar akarata ellenére az isteni áhitat prófétája lesz.

A Mesebolt Bábszínház felnőtteknek szánt játéka az utóbbi évek legszínvonalasabb utcaszínházi produkciója, számos európai színházi találkozó díjazottja. 3 ekhós szekér, 8 színész, tucatnyi hangszer és számtalan kellék meséli el most Sopronban is a keresztény világ talán legdrámaibb történetét
 
A passiójáték egyszerre vérbő latin-amerikai dráma, izgalmas tárgyanimációs-bábos színházi élmény, és persze maga az evangélium.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdasági fórum Lövőn - A nyugati bérek közelítése a cél

A magyar gazdaság az államadósság, a fogyasztás, a munkanélküliség, a reálbér-növekedés és a… Tovább olvasom