Természeti kincseink

A következő bogár, amivel foglalkozunk a szarvasbogaraknál kisebb és karcsúbb megjelenésű. A nevében hős állatunk a szarvasbogárhoz hasonlóan a lombosfákat, azon belül is elsősorban a tölgyet kedveli.
Kedves barátom Balázs hívta fel a figyelmemet, hogy nagyon árválkodik a blogos oldalam. Gyorsan megnyugtattam, hogy nem hagytam fel a szakmámmal és a blog író szándékommal sem, de szó, ami szó ez utóbbit mostanában elhanyagoltam.
Kora tavasszal mikor még a legtöbb helyen dermedt csönd van és hó fedi a tájat a Mosoni-Dunát övező ligeterdőben már beindult az élet. Faggyal és hóval dacolva szőnyegként borította az erdő alját már február végén a hóvirág.
Nem lehet elég korán kezdeni… Fiam szemét-lelkét a szebbnél szebb virágok különbözőségének csodájára igyekszem nyitogatni. Nehéz volt idén kivárni a természet ébredését, de amint jobbra fordult az idő, vittük magunkkal gyalog, autóval, biciklivel.
Régi cimborák, suhancokból családdokká, házaspárokká nőtt barátaim társaságában búcsúztathattam ismét az óévet. Tettük ezt jóbarátom nagyszülői házában, mely egy ideje már lakó híján hidegen-csendesen várt sorsára…