Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Telepítés után orvhalászok

Mosonmagyaróvár - Sorozatos orvhalász- és orvhorgászlebukásokat hozott a hosszú hétvége: elsősorban a pontytelepítés után a mosonmagyaróvári gátőrház környékét rabolták, de tetten érték a zavarosban halászókat Kimlén és Hanságligetnél is.

Szilágyi Gábor, a győri Előre Halászati Szövetkezet elnöke figyelmeztetett: igaz, hogy többmázsányi pontyot telepítettek a Mosoni-Dunába Mosonmagyaróvárnál, ám szigorú ellenőrzéseken próbálják kiszűrni az orvhalászokat ezen a környéken.

Ennek ellenére e szakaszon jó néhányan lebuktak engedély nélküli halászat vagy horgászat miatt a hosszú hétvégén.

Haltelepítéskor: A múlt hét óta „rájárnak" a Mosoni-Duina mosoni szakaszára a rapsicok.


Egy helyi táplist a mosoni gátőrház mögött fogtak meg: ő nem igazolta magát a halászati ellenőrök („előrések" és intézőbizottsági halőrök) felszólítására, csak a kiérkező rendőr bírta jobb belátásra. Eszközei felét a vízbe dobta, hisz kiderült: halászati engedélye nincs, így az illetékes halászati hatóságnál feljelentik az ellenőrök. Vele együtt ugyanitt két engedély nélkül horgászó férfi szedte ki a vízből a méreten aluli pontyokat, egyikük 2002-es horgászjegyét mutatta be. Egy horgász az „Englernél" bukott le, kicsit feljebb pedig egy másik táplis „szaladt bele" az ellenőrzésbe.

Ám nemcsak Mosonmagyaróváron, hanem a szűkebb régióban is „dolgoztak" a halrablók. Egy kisszerszámos halász a Fanosi-Dunán „tekert" engedély nélkül. Kimlén a Mosoni-Dunán egy jánossomorjai férfi tizenhárom horoggal pecázott. Szintén két jánossomorjai pecás Hanságligetnél méreten aluli csukákat, pontyokat fogott. A halászati hatóságnál minden ügyben érintett ellen feljelentést tettek a halászati ellenőrök.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt napot tartanak az egyetemen

Mosonmagyaróvár - A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara november… Tovább olvasom