Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Alagút épült a hegyeshalmi határ közelében - fotó

Alagút épült a hegyeshalmi határ közelében - fotóEgyelőre még elkerüli a forgalom a téliesített ellenőrző pontot a határon, ám vélhetően hamarosan belakják.
Egy ötven méter hosszú ponyva alagút fogadja mindazokat, akik az A4-es autópályán lépnek be Ausztriába.

Miközben a magyar oldalon évek óta tervezik – ám pénz híján egyelőre megvalósítani nem tudják –  a hegyeshalmi autópálya-átkelő elbontását és a sztráda akadálymentesítését, addig az osztrák oldalon most építenek hasonló funkciójú sátrat. 

Közel két hete pedig az A4-es autópálya forgalmát is egy-egy sávra szűkítették.

Több ízben foglalkoztunk lapunkban már az osztrákok egyre szigorodó határvédelmi újításaival. Tavaly ősz óta szinte folyamatos az ellenőrzés a nickelsdorfi (Miklóshalma) kis és nagy átkelőnél egyaránt. Emiatt gyakorta alakultak ki torlódások, nemritkán több kilométeren araszoltak a járművek, amíg átértek Ausztriába. Úgy tűnik, az utóbbi időben sikerült rugalmasabb megoldást találniuk az osztrákoknak a kontrollra, így ritkábbak már a nagyobb torlódások.

Ezzel együtt viszont építkezésbe, átalakításba is kezdtek az átkelőn. A kamionparkolóban konténerkomplexumot hoztak létre, ahol a későbbiekben regisztrációs pont működik majd, valamint megkezdődött a határkerítés alapozása is. Közel két hete pedig az A4-es autópálya forgalmát is egy-egy sávra szűkítették a ki- és belépő oldalon egyaránt az ottani átalakítások miatt. Az osztrák hatóságok hivatalos tájékoztatása szerint felújítási munkálatok miatt vezették be a forgalmirend-változást. 

A kimenő – Ausztria felé tartó – személygépjármű-forgalmat átterelték a szemközti pályaoldalra, vagyis lezárták a kifelé haladó két forgalmi sávot. Az eredeti tervek szerint egy hétig tartott volna a terelés, ám tegnapi ottjártunkkor még mindig ez az ideiglenes forgalmi rend volt érvényben. Torlódást továbbra sem tapasztaltunk, az osztrák rendőrök szúrópróbaszerű ellenőrzése mellett folyamatosan haladt a forgalom.

Ugyanakkor elkészült már az az alagút, aminek építése miatt a forgalmat elterelték. Az A4-es autópályán a belépő oldalon, közvetlenül a határvonalon építették fel az ötven méter hosszú sátrat. Az acél tartóoszlopokra fehér ponyvát húztak. Ez védi majd az időjárás viszontagságaitól az ellenőrzést végző osztrák rendőröket.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy autó a Halászi úton, Mosonmagyaróvárnál

Felborult egy személyautó péntek délután Mosonmagyaróvár határában, a Halászi úton. Tovább olvasom