Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Vae victis

Hívása fontos számunkra, kérem, tartsa a vonalat!
Amikor a Brennus vezette gall hadsereg tönkreverte Róma csapatait az alliai csatában, majd kifosztotta a védtelenül maradt várost, Róma szenátorai úgy döntöttek, hadisarcot fizetnek a vad galloknak. 

Ezer font súlyú aranyban állapodtak meg, amit a gallok azzal tetéztek, hogy hamis súlyokat helyeztek a mérleg egyik serpenyőjébe. 

Ezt természetesen szóvá is tették a római honatyák, mire Brennus a hamis súlyok közé vágta a nehéz gall kardját is, felkiáltva: „Vae victis!", vagyis „Jaj a legyőzötteknek!".

Pontosan ez a történet jutott az eszembe akkor, amikor az egyik közeli ismerősöm, hosszas bírósági eljárás végeztével kézhez kapta a megfellebbezhetetlen verdiktet: elbukta a bedőlt hitelével kapcsolatos eljárást, így annak ellenére, hogy már pluszba visszafizette a banknak egy felső középkategóriájú családi autó árát, továbbra is adósa maradt a pénzintézetnek.

Mivel ilyenkor nincs mit tenni, mint fizetni, fel is vette a kapcsolatot a bankjával, engedélyezzék számára a részletfizetést. Azaz csak vette volna… 

A telefonhívására ugyanis csak egy kellemes zongorafutam és néhány percenként egy szigorú női hang válaszolt. Ő is csak annyit mondott: „Hívása fontos számunkra, kérem, tartsa a vonalat!" És csak hajtogatta hosszú-hosszú perceken keresztül. 

Nem elég, hogy emberünk befizet még a bankba egy újabb autó árát, még a telefonszámláját is az egekbe húzzuk. Brennus kardja ismét belekerült a mérlegbe. 

Jaj a legyőzötteknek!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO-s napok

A gyár veretes szponzori listáján a Győri ETO rangos társak között szerepel. Tovább olvasom