Helyi sport

2016.01.05. 13:16

Online interjú Simon Attila gólvágóval: `egy évet játszom NB II-ben, aztán jöhet az elsőosztály Gyirmóton´

A korábbi NB I-es gólkirály, Simon Attila eddig hét gólt lőtt a Gyirmót színeiben, az elsőosztályba tartó csapat egyik kulcsembere.

Szeghalmi Balázs


Hétfő, 10.06 - Az online interjú véget ért Simon Attilával

Köszönjük Olvasóinknak a kérdéseket, Simon Attilának a válaszokat.

Real-szurkolóként reálisan nézi a spanyol bajnokságot

-
Kinek adná a 2015-ös Aranylabdát? Miért?

Simon Attila válasza: Real Madrid-szurkoló vagyok, de azt gondolom, hogy reálisan tudom nézni a spanyol bajnokságot. Hangsúlyoznám, hogy az Aranylabdánál elsősorban az egyéni játékot kell figyelembe venni. Szerintem sem C. Ronaldo, sem Messi nem futott olyan jó évet, mint a korábbi esztendőkben, de ettől függetlenül a portugál klasszis megérdemli, ha ma megkapja az Aranylabdát.

"Ausztriában sokszor volt honvágyám"

- A Gyirmóttal harcolná ki a feljutást, vagy nyitott az átigazolásra is?

Simon Attila válasza: Egy évet tervezek játszani Gyirmóton NB II-ben. Az első fél év jól alakult, biztos vagyok benne, hogy első helyen fogunk feljutni az elsőosztályba. Bejártam a fél országot, sok magyar klubban játszottam NB I-ben. Jól érzem magam Győrben, nem szeretnék tovább vándorolni Gyirmótról. Terveink szerint az NB I-ben is stabil középcsapat lehetünk majd.

- Külföldön még egyszer kipróbálná magát? Ha igen, melyik bajnokságban, melyik klubban?

Simon Attila válasza: Mivel a tavalyi szezonom Ausztriában nem sikerült túl jól - hozzáteszem, sokat tanultam ebből az egy évből -, ezért most nem szeretnék külföldre igazolni. Ha mégis, akkor nevesebb bajnokságban, de reálisan nézve egy magyar 32 éves játékos után nem fognak kapkodni. A teljes képhez tartozik, hogy Ausztriában sokszor volt honvágyám, itthon érzem igazán jól magam, itt vannak még nagy terveim a pályán.

"Szereztem hét gólt, ami nem rossz teljesítmény, de..."

- NB I-es gólkirályként mennyire van biztos helye a gyirmóti kezdőben, küzdeni a biztos helyért?

Simon Attila válasza: Gyirmóton sincsenek bérelt helyek a csapatban, ami nem is férhet bele egy bajnokaspiráns csapat életébe. A bérelthelyeket mindenki a teljesítményével és hozzáállásával tudja kivívni. Csatár vagyok, nyilván engem a gólok minősítenek. Szereztem hét gólt, ami nem rossz teljesítmény, de nem vagyok elégedett vele, lehetne a góljaim száma több is. Az is igaz, hogy a hét találat fontos pillanatokban történt, gyakorlatilag meccseket döntött el.

- Még hány évig szeretne futballozni?

Simon Attila válasza: Ameddig tudok olyan szinten teljesíteni és ameddig a szervezetem nem szab gátat ennek, szerencsére nem vagyok sérülékeny. Kicsit későn érő típus vagyok. Most 32 évesen jobb fizikai állapotban érzem magam, sokoldalúbb játékos vagyok taktikailag, mint 25 évesen voltam. Három évre írtam alá Gyirmóthoz, ezt a szerződést mindenképp szeretném kitölteni. Utána pedig meglátjuk, mit hoz a jövő, de elvi szinten el tudom magam később is képzelni a pályákon.

"Nem adom fel a válogatottságot"

- Számol-e válogatott meghívóval?

Simon Attila válasza: Amikor NB I-es gólkirályi címet szereztem, akkor sem kaptam meghívót, pedig volt szó a lehetőségről. Így most NB II-ben nem látom az esélyét a válogatottságnak. Ettől függetlenül nem adom fel, minden játékos pályafutását a címeres mez koronázza meg.

"Nem vagyunk esélytelenek az Eb-n"

- Az Eb-n milyen esélyt ad a magyar csapatnak?

Simon Attila válasza: A sorsolás jónak mondható. Nyilván Portugália kimagaslik, de Ausztria és Izland is fogható. Minimum olyan teljesítmény kell a jó eredményhez, mint a norvégok elleni két mérkőzésen mutatott a csapat. A mindent eldöntő pótselejtezős meccseken nagyon egységes volt a magyar válogatott, plusz Priskin Tomi gólja élményszámba ment. Amikor nyáron megvertük az AS Rómát, akkor mi is azzal tudtuk megzavarni az olaszokat, hogy egységben volt az erő. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk esélytelenek az Eb-n, "csak" szervezettség, okos játék kell az eredményekhez.

"Van viszonyítási alapon, éltem körülbelül 10 városban Magyarországon"

- Szerepel-e a későbbi tervei között,hogy edző lesz, gyerekekkel foglalkozzon? Két jelentkező már lenne a szomszédból.:)

Simon Attila válasza: Vannak ilyen irányú terveim és lesz is kedvem az edzői munkához. Az edzői szakma is vándoréletet követel, amit több mint egy évtizede folytatok játékosként. Az aktív játékospályafutásom után szeretnék megállapodni és nem költözni annyit a családommal. A két gyerkőccel szívesen játszom a szomszédban, aktív, sportos srácok.:)

- Hogy érzed magad Győrben, tetszik-e a város és milyen a győrújfalui élet?

Simon Attila válasza: Nagyon jól érezzük magunkat Győrben. A nagyobbik lányom ide jár oviba és mondhatom, hogy Budapest után - a fővárosban születtem, ott nőttem fel, ezért szeretem a várost - itt élnék a legszívesebben. Van viszonyítási alapon, éltem körülbelül 10 városban Magyarországon. Győrújfalu ideális hely a gyerekes családoknak.

Előzetes

Az MTK-nevelésű csatár itthon játszott többek között a DVTK, az Újpest, a Paks, a ZTE és a Pécs színeiben, Pakson pedig 18 góllal az NB I-ben gólkirályi címet szerzett.

Két éve légiósnak állt, a 2014–15-ös bajnokságban az osztrák első osztályú Wolfsberger AC együttesében nyolc bajnokin kapott lehetőséget.

Simon Attila tavaly nyáron igazolt a Gyirmót FC Győrhöz, a csatárt hároméves megállapodás köti az NB I-be tartó kék-sárgákhoz.

A Gyirmót FC Győr jelenleg hat ponttal vezeti a másodosztályú pontvadászatot, Simon Attila az eddig mérkőzéseken hét gólt szerzett.


Simon Attila

Simon Attila

Az online interjú időpontja: január 11. (hétfő), 10-11 óra.

A kérdéseket az [email protected] e-mail címre küldhetik - kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel: Simon Attila -, illetve a kisalfold.hu Facebook-oldalán a hozzászólások közé is írhatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában