Antonio Munoz bízik a bajnoki cím megszerzésében

2023.11.11. 12:35

A közönség is látja, eredményes futballra törekszünk - vallja az ETO vezetőedzője

Az ETO 14 fordulót követően pontelőnnyel listavezető a Merkantil Bank Liga, NB II-ben.

Kisalföld.hu

A sikernek sok összetevője van, az egyik Antonio Munoz vezetőedző személye. A 34 éves szakemberrel a Nemzeti Sport készített interjút.

"A spanyol második ligában játszottam, egy súlyos keresztszalag-szakadás megakadályozta a folytatást. De a labdarúgásnak nem kellett hátat fordítanom, mert Fernando Fernández mellett hamar elkezdhettem az edzői munkát. Fernández edzőm volt az El Palónál, sokat beszélgettünk a futballról, az ő hatása meghatározta a jövőmet. Tetszett neki, ahogyan a játékról gondolkodtam, és végül magával vitt segítőként Diósgyőrbe, ahol korábban a játékával kivívta a szurkolók szimpátiáját" - nyilatkozta a szakember.

Fernández az általa ismert legjobb magyar klubok között említette a 2013-ban bajnok ETO-t. Így amikor két éve nyáron a győri akadémia akkori igazgatója, Héctor Martínez megkereste Munozt, hogy vállalja el az ifjúsági csapat szakmai irányítását, igent mondott.

Idén tavasszal Tímár Krisztián vezetőedző távozása után aztán megkapta az NB II-es csapat irányítását. A gyenge eredmények hatására sokan azt várták, hogy az új bajnokságot már mással kezdi el az ETO. Ennek ellenére ő maradt a vezetőedző és a jelenlegi eredmények tükrében ez jó döntésnek tűnik.

Alapvetően más-más feladatot kaptam a két időszakban. A tavasszal tisztességgel be kellett fejezni a bajnokságot, lehetőséget adni a fiatal játékosoknak, majd felkészülni a következő időszak fontos feladataira. Egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy ne lennék alkalmas a folytatásra a megerősített játékoskerettel, amellyel nem titkoltan az első osztályba jutást célozta meg az egyesület. Első helyen állunk, mindenki kiveszi a részét a mindennapi munkából, együtt dolgozunk a vágyott közös cél eléréséért. Megszerettem az országot, már sok minden köt ide, szeretnék sokáig a magyar labdarúgásért dolgozni azzal a szenvedéllyel, amely az ETO profizmusával együtt kell a sikerhez. Győr egyébként nyugodt város, szerethető emberekkel és jó játékosokból álló csapattal. A közönség is látja, eredményes futballra törekszünk: miénk a legtöbbet passzoló csapat az NB II-ben, mi birtokoljuk a legtöbbet a labdát, a mi játékosaink lőttek a legtöbbször kapura és szerezték a legtöbb gólt. Remélem, az évad végén is a miénk lesz a legtöbb pont.

 - fogalmazott Antonio Munoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában