Női kézilabda NB I

2024.05.26. 07:35

Győri Audi ETO KC – Bajnoki évzáró búcsúzókkal – videó

A Győri Audi ETO KC vasárnap 18 órától a Dunaújváros ellen zárja a női kézilabda NB I küzdelmeit.

Kisalföld.hu

Fodor Csengéék fél szemmel már a BL Final Fourra figyelnek.

Fotó: gyorietokc.hu

A mérkőzésen a hazai közönség utoljára láthatja az Audi Aréna Győrben a nyáron távozó Line Haugstedet, Szöllősi-Schatzl Nadine-t, Ana Grost, Stine Oftedalt, Silje Solberget, Rinka Duijndamot és Yvette Brochot.

Természetesen ez még nem az idény vége, hiszen a legnagyobb feladat, a június 1-jén és 2-án a budapesti MVM Dome-ban rendezendő Bajnokok Ligája négyes döntő még vár a zöld-fehérekre, de hazai közönség előtt eljött a búcsú pillanata.

„A vasárnapi találkozó elsősorban tisztelgés lesz azon játékosaink előtt, akik nyáron elhagynak bennünket, de korábban éveken át fantasztikus munkát végeztek zöld-fehér szerelésben. Ez egyben az egész csapat búcsúmérkőzése is, amellyel megköszönjük fantasztikus szurkolóink egész éves támogatását” – fogalmazott Per Johansson vezetőedző.

Az utolsó kör előtt a Dunaújváros 10 győzelemmel és 15 vereséggel a 8. helyen áll a tabellán, ráadásul sem előre, sem pedig hátra nem léphet a vasárnapi eredménytől függetlenül. Ugyanez érvényes a már biztos ezüstérmes győriekre is.

„Ez lesz az utolsó bajnoki mérkőzésünk, és nagyon örülök neki, hogy hazai pályán zárjuk az idei magyar bajnokságot. A Final Four előtt remélem, a koncentrációnk és a fókuszunk a saját játékunkon lesz – mondta a záróforduló előtt Fodor Csenge,a győriek balszélsője. – Nem lebecsülve a Dunaújváros csapatát – hiszen nagyon tehetséges fiatal, illetve tapasztalt játékosokból áll –, nekünk a fő szempont ezen a mérkőzésen az lesz, hogy győzelemmel búcsúztassuk hazai pályán a szurkolóink előtt ezt a bajnoki szezont. Illetve az, hogy még azokat a dolgokat, amelyek kicsi korrigálásra várnak, javítsuk, jó iramú mérkőzést játszunk a Dunaújváros ellen, és így teljes lendülettel mehessünk a BL végjátékára.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában