kisalfold.hu podcast

2024.05.27. 08:28

15 éves szülinapját ünnepli az Arrabona Városvédő Egyesület

A május 20-án 15.-ik születésnapját ünneplő Arrabona Városvédő Egyesület két tagja ünnepelt szerkesztőségünkben Szabó Gyula elnök és Csikós Sándor alelnök személyében.

Herkely Ákos

Szabó Gyula és Csikós Sándor

A fáradhatatlan kollektíva ismét nagy dobásra készül június 4.-én, a tavaly jól sikerült hasonló esemény mintájára. Postagalamb röptetés lesz ismét a Városháza téren, melyre várnak minden kedves érdeklődőt a nemzeti összetartozás jegyében tisztelettel. Elnök úr a beszélgetésben hosszasan ecsetelte a galamb ikonikus szerepét történelmünkben, Győr postagalamb nagyhatalom szerepe mind a mai napig él csak kevesen tudják. Az egyesület alakulása óta feltérképezi Győr épített csodáit, felbecsülhetetlen értékeit, azokat a nagyérdemű elé tárja és ha a szükség törvényt bont védelmezi is azokat ha úgy alakulnak a történések, nehogy spekulánsok kezére kerüljenek. Alelnök úr büszke arra, hogy 2009 óta évről évre gyűjtenek a moldvai csángó magyar csemeték számára iskola kezdéshez szükséges eszközöket, megemlékeznek győri eseményekről hiszen nekik a lokálpatriotizmus nem csak egy kampány szöveg, ez számukra életforma, ezért élnek büszke győriként.

Hallgassa meg!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában