Az Eb-re készül

2023.02.01. 17:07

A snooker győri tehetségét köszöntötték a városházán

A győri városházán Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás parasport-nagykövet köszöntötte Nagy Erik 17 éves győri diákot, aki a közelmúltban második lett a snooker felnőtt magyar bajnokságon.

kisalfold.hu

Patkás Tamás, Nagy Erik és Radnóti Ákos.

Fotó: Győr

Mint azt a sportoló korábban lapunknak elmondta: „Igazi hullámvasút volt számomra az országos bajnokság. Remekül kezdtem, könnyen jutottam a legjobb nyolc közé. Az elődöntőben azonban komoly előnybe került az ellenfelem. Ezt a mérkőzést még meg tudtam fordítani, a végig szoros fináléban azonban a döntő momentumokban én húztam a rövidebbet. Ezen mindenképp szeretnék javítani a jövőben.”

A Krúdy-iskola tanulója tagja a hazai korosztályos és felnőttválogatottaknak is, így tavaly részt vehetett az albániai Európa-bajnokságon és a romániai vb-n is. A ménfőcsanaki tehetség jelenleg egy osztrák edző, Paul Schopf segítségével csiszolja tudását.

Nagy Erik már gőzerővel a márciusi Eb-re készül, amelyet Máltán rendeznek. Reményei szerint a felnőttek mezőnyében is megmutathatja tudását. Korosztályában viszont második kiemelt, és a negyeddöntőbe jutásra reális esélye van, hosszabb távon pedig célja a profik közé jutás, ehhez minél jobb eredményeket kell elérnie a nemzetközi amatőr versenyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában