Női Bajnokok Ligája

2022.07.26. 15:13

Női kézilabda – Hat meccs kezdési időpontja már biztos

kisalfold.hu

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF), valamint a jogtulajdonos televíziós csatornák a sorsolást követően egyeztetéseket kezdtek a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az őszi mérkőzések kezdési időpontjairól. Az EHF most az első hat forduló időpontját jelentette be.

Kissé szokatlan módon csupán hat fordulót játszanak le a Bajnokok Ligája csoportküzdelemiből a Európa-bajnokságot megelőzően. Az ok egyszerű, mivel idén a labdarúgó-világbajnokságot decemberben rendezik meg Katarban, ezért a hagyományosan szintén decemberben esedékes női válogatott esemény, a montenegrói, szlovén és észak-macedón hármas által rendezett EB-t egy hónappal korábban, már novemberben megrendezik. A válogatottak felkészülését figyelembe véve 2022. október 23-án játsszák a csapatok az utolsó őszi fordulót a BL-ben, majd a válogatottak ideje következik.

A program

1. forduló, szeptember 11., vasárnap, 16 óra: Esbjerg–Audi-ETO. 2. forduló, szeptember 18., vasárnap, 16 óra: Audi-ETO–Kastamonu. 3. forduló, szeptember 24., szombat, 18 óra: Metz–Audi-ETO. 4. forduló, október 9., vasárnap, 16 óra: Audi-ETO–Lokomotiva Zágráb. 5. forduló, október 16., vasárnap, 16 óra: Storhamar–Audi-ETO. 6. forduló, október 22., szombat, 18 óra: Audi-ETO–Buducnost.

A BL december első három hétvégéjén folytatódik majd. A Rapid Bukarest elleni oda és visszavágó mellett a győri csapat Montenegróba utazik majd a Buducnost elleni összecsapásra. Ezen találkozók végleges kezdési időpontjairól a közeljövőben ígért tájékozatatást az EHF.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában