Telkiben edzőtáboroznak

2022.07.26. 10:07

Kézilabda – Hiányzókkal készül a Győri Audi ETO

Július utolsó hetét edzőtáborban tölti az Audi-ETO csapata, mely alig pár napja kezdte meg a felkészülést a 2022/23-as évadra. Ambros Martín vezetőedző egyelőre nem tud a teljes kerettel együtt dolgozni, de várhatóan jövő héttől már minden felnőtt játékos hadra fogható lesz a csapatban. A hiányzó felnőttek helyett tehetséges fiatal győri akadémisták csatlakoztak a magyar bajnoki címvédő csapathoz Telkiben.

kisalfold.hu

A hétfő reggeli futóedzést követően indult el Győrből a keret busszal Telkibe, ahol egészen vasárnapig tart a szokásos alapozó edzőtábor. A nyáron előírt fizikai felkészítő munkát magas szinten és alaposan végezte el a keret minden tagja, ezt mutatták ki a múlt heti felmérő tesztek, ezért Ambros Martín a kívánt alapállapotról kiindulva kezdhette meg az edzőtáborban a munkát.

Nem teljes azonban a felnőttcsapat kerete, hiszen Rju Un Hi a zöld-fehér klubbal egyeztetve a dél-koreai női válogatott összetartásán szerepel, és augusztus elején csatlakozik majd a klubhoz, az első csapat keretéhez tartozó Farkas Júlia pedig a korosztályos magyar válogatottal készül. Fodor Csenge és Linn Blohm kisebb betegség miatt kénytelen kihagyni az edzőtábort. Mindkét sportoló kielégítő állapotban van, azonban gyulladásos megbetegedésük és gyógyszeres kezelésük okán jelenleg részvételük nem javasolt a telki csapatprogramon.

Nem maradt azonban „csonka” az együttes, hiszen a távolmaradók helyett három fiatal sportoló lépett előre a héten az akadémiáról: Bordás Bianka, Farkas Eszter és Győri Alexa kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a csapattal az edzőtáborban.

A keret napi két edzéssel készül az edzőtábor ideje alatt, de a szakmai stáb a terhelések mellett a pihenésre is a kellő hangsúlyt helyez. A csapat augusztus 1-jétől kezdve ismét Győrben készül, ráadásul a hétfő délutáni edzés – mely 17 órakor kezdődik – a hagyományoknak megfelelően nyílt lesz minden érdeklődő számára.

A győriek az első edzőmérkőzést augusztus 5-én, 17 órakor játsszák a német Neckarsulm csapatával. Augusztus második hetében a francia Brest Bretagne edzőtáborozik Győrben, a több közös edzés mellett augusztus 11-én, 17 órakor edzőmeccsen is pályára lép egymás ellen a két gárda. A dán Odense is Győrbe látogat, velük augusztus 18-án, 17 órakor meccselnek a zöld-fehérek. A főpróbát a rövid, háromnapos siófoki edzőtábor végén, augusztus 26-án – pontos kezdési időpont még nincs – a Balaton-parti gárda ellen tartják Oftedalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában