otthoni edzés

2020.04.16. 09:44

Atlétika – Az érettségire koncentrál a győri Bercsényi diákja, Simon Virág

Tavaly a felnőtt 4x400 méteres váltóval országos csúcsot futott Simon Virág, a győri Horn-Bercsényi DSE atlétája.

kisalfold.hu

Simon Virág

Idén a felnőtt Európa-bajnokságon a csapatba kerülés is célként szerepel. Ezt a viadalt még nem fújták le, így akár még ott is lehet majd a párizsi kontinensviadalon a tehetséges atléta, aki majdnem olyan körülmények között tud edzeni, mint korábban, emellett pedig még több időt tud a tanulásra fordítani, ami azért fontos számára, mert idén érettségizik.

Simon Virág

„A Bercsényi-iskola nagyon sokat segít, az igazgató, Németh Zsolt jóváhagyásával és osztályfőnököm, egyben edzőm, Farkas Roland támogatásával több sporteszközt is elhozhattam, így otthon is tudok magas szinten edzeni” – kezdte a sportoló, akinek a 200 és a 400 méter a főszáma.

„A rövidebb távot jobban szeretem, viszont a másikban tudnék igazán kiteljesedni, a felnőtteknél tagja vagyok a váltónak. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Azt egy kicsit sajnálom, hogy a junior-vb-t nem rendezik meg. Ez Nairobiban lett volna. Nem vagyok azonban elkeseredve, csinálom tovább, mert ha nem ott, más versenyen biztosan eljön majd az én időm” – folytatta az atléta, aki még nem döntötte el, hol folytatja tanulmányait.

„Nem szeretnék elhamarkodottan dönteni. Az biztos, a sport nagyon fontos számomra, elkapkodni azonban nem szeretném a felvételit. Mindenképpen tovább szeretnék tanulni, de még nem kristályosodott ki bennem teljesen, mi is érdekelne igazán” – tette hozzá Simon Virág, aki edzői szerint a versenyzésre mentálisan idén érett meg igazán, ami fedett pályán egyéni csúcsokban mutatkozott meg.

Farkas Roland szerint sok lehetőség rejlik még Virágban, erőben és sebességben is tud még fejlődni.

„Ami mindenképpen pozitívum, hogy nem tizennyolc évesen érte el a határait, így a felnőttmezőnyben is ott lehet a helye” – mondta róla Farkas Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában