Visszaáll az ötnapos munkahét a VELUX-nál

A koronavírus okozta világjárvány régiónk legnagyobb munkáltatóinak működését is érintette. A VELUX-nál júliusig csökkentett munkaidőt terveztek, a vártnál azonban jobban alakult a termékek értékesítése. Már júniustól visszaállítják az ötnapos munkaheteket.

kisalfold.hu

A mostani helyzet a vállalat minden egységétől nagyobb rugalmasságot kíván.

Fotó: Brian Poulsen

„Áprilisban csökkenést tapasztaltunk a vásárlói igényekben, bár az egyes piacokon eltérő mértékben. Alkalmazkodnunk kellett a megváltozott helyzethez: újraterveztük a gyártási darabszámokat, változtattunk a működésben, és bíztunk abban, hogy mihamarabb visszatérhet minden a normális kerékvágásba” – mondja Papp Ildikó, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. HR-igazgatója.

A piacvezető tetőtéri-ablak-gyártó a húsvéti időszakban két hétre leállította a gyártóüzemet, majd április közepétől csökkentett időben dolgozott. Az előrejelzések alapján úgy tervezték, hogy júliustól állhatnak vissza az ötnapos munkahetekre.

A mostani helyzet a vállalat minden egységétől nagyobb rugalmasságot kíván.

A koronavírus kapcsán világszerte hozott intézkedések lazítása, a beinduló gazdaság azonban a vártnál erősebb vásárlói igényeket eredményezett. A vállalat fertődi és fertőszentmiklósi üzemeinek többségében már júniustól visszaállítják az ötnapos munkaheteket.

„Természetesen legfőbb célunk a munkahelyek megtartása. A kialakult helyzet nagyobb rugalmasságot kíván mindannyiunktól, a vevői igényekhez gyorsan és hatékonyan kell igazodnunk. Esetenként kollégáink segítik egymást a különböző üzemekben. Ezt a rugalmasságot nagyban támogatja, hogy magasan képzett, több munkaállomáson is bevethető kollégákkal dolgozunk” – vázolja a kihívásokat a HR-igazgató.

A VELUX Magyarország Kft. számos óvintézkedést hozott már a járvány korai szakaszában.

„A járvány enyhülni látszik, de továbbra is fontos, hogy betartsuk az egészségünk megőrzése érdekében hozott előírásokat. Intézkedéseink egy részén várhatóan június közepén – összhangban az egészségügyi szervezetek ajánlásaival – lazíthatunk, ugyanakkor a védekezési szakaszból egyre inkább az egészségmegőrzés felé fordulunk. Munkatársainkat vitaminokkal látjuk el, és több vállalattal is együttműködést kötöttünk az egészséges életmód jegyében” – teszi hozzá Papp Ildikó. A vállalat munkatársai a jövőben kedvezményesen vásárolhatnak vitaminokat és táplálékkiegészítőket, valamint több településen számos sportolási lehetőséget vehetnek igénybe.

Az életkor alapján legveszélyeztetettebb csoportot érintően azt a döntést hozták, hogy az idén öregségi nyugdíjba vonuló munkatársakat mentesítik a munkavégzés alól.

„A felajánlott lehetőséget mindannyian pozitívan fogadták. A kollégák egészen a nyugdíjba vonulásuk napjáig munkaviszonyban maradnak és alapbérükre, valamint egyéb béren kívüli juttatásokra is jogosultak. Ezúton is hosszú és egészséges nyugdíjaséveket kívánunk nekik!” – mondja végezetül a HR-igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában