Helyi sport

2015.04.16. 16:57

Aranyos lányok - Tapssal köszöntötték a bajnok soproni női kosarasokat - fotó

Látványos, izgalmas, fordulatos döntő sorozatot nyert meg 3–1-re, s lett bajnok az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.

kisalfold.hu

A klub ügyvezetője, vezetőedzője és három meghatározó játékosa mondta el lapunkban, hogyan látta a döntőt, s mit érez a bajnokság megnyerése kapcsán.

A tegnap reggel röpke 3–4 órai alvás után már irodájában találta az Uniqa Euroleasing Sopron ügyvezetőjét, Török Zoltánt. Ő vezetőként már sok-sok soproni sikernek részese volt: „Minden diadal más és más. Ez a mostani siker azért értékes, mert az utóbbi két-három év vagy alacsony színvonalú, vagy egyoldalú bajnoki döntői miatt a patinás magyar női kosárlabda fénye kissé megkopott. Most a két csapat azzal, hogy a döntő mindegyik mérkőzése látványos, magas színvonalú, s egyben a végletekig kiélezett, izgalmas volt, újra egy kis fénysugarat vetített rá."

Sterbenz László a felnőttcsapat szakvezetőjeként először jutott fel a csúcsra. Érzéseit így foglalta össze: „Van pár emlékezetes meccs, siker az edzői pályám során. A soproni férficsapat, majd az Albacomp edzőjeként, Kelet-Nyugat gálán meccselhettem. Vannak osztrák bajnoki címeim, amelyek közül kettőt nagyon értékesnek tartok. Ez a mostani győzelem is a legnagyobb sikereim sorába kerül. Mit mondjak: remek érzés magyar bajnokcsapat edzőjének lenni."

Harmadszor lett bajnok a soproni csapat kapitánya, Zsovár Orsolya, aki a sorozat második meccsét az elsőnek a végén összeszedett agyrázkódása miatt kénytelen volt kihagyni: „Ez a harmadik bajnoki címem, de azért csapatkapitányként kicsit másként élem meg, mint az előző kettőt. A bajnoki cím mellett annak örülök nagyon, hogy ez a sorozat színvonalas volt, a szurkolók is jól szórakoztak."

Simon Zsófia amellett, hogy „megfogta" a párharc első meccsén szédületesen nagyot játszó Rachel Allisont, támadásban is csapata egyik legjobbja volt: „Nem az a fontos, egyénileg ki hogyan játszik, hanem hogy mindenki rendelje alá tudását a csapat érdekeinek. Így aztán eszem ágában sem volt vezéregyéniséggé előlépni, nekem ment a dobás, s a lányok kerestek a labdával. Ami pedig Allisont illeti, azok után, ahogy az első mérkőzésen parádézott, valahogy meg kellett próbálni kivenni a játékból."

Sokak szerint az volt a sorozat fordulópontja, hogy az első két meccsen passzívabb Ciglar Iva – aki Simonnal együtt most második magyar bajnoki címét ünnepelheti – a harmadik és a negyedik meccsen jóval bátrabban, agresszívebben játszott.

„Úgy gondolom, a sorozat második felében azért lehettem eredményesebb, azért vállalkozhattam többet, mint az elején, mert akkor több lánynak is igen jól ment a csapatból, így az ellenfél figyelme inkább összpontosult Tijana Krivacsevicsre, Bria Hartleyra, Krnjics Szarára vagy Alekszandra Crvendakicra, esetleg Simon Zsófira, mint rám. Így nekem több lehetőségem volt, próbáltam élni vele. Nagyon boldog vagyok, az első magyar bajnoki címemet Sopronban szereztem meg, a másodikat pedig soproni játékosként."

Korábban - Az MKB Aréna nagytermében lelkes szurkolók és fiatal sportolók sok-sok tagja várta az aranycsapatot. Óriási taps kísérte be bajnokokat, miközben felcsendült az Illés együttes örökérvényű dala, az Újra itt van a nagy csapat!

Zsovár Orsolya csapatkapitány, Török Zoltán ügyvezető, és, Sterbenz László vezetőedző mondott beszédet.

A megjelent szurkolók képes összeállításban nézhették végig a csapat idei fényes sikereit.

Ünnepelt a soproni női kosárlabdacsapat. Fotó: Nyikos Péter



Abdai Géza társadalmi elnök köszöntötte egy-egy virágcsokorral a lányokat. Beszédében elismerően szólt nem csak az idei felnőtt és utánpótlás sikerekről, a klub folyamatos magas szintű munkájáról, felidézve a vezetőedző, Sterbenz László szerda esti szavait, miszerint a Tűztorony és a Kékfrankos mellett ez a klub is Sopron védjegye.


Korábnan:

Az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapat idén megnyerte a Magyar Kupát. A Diósgyőr legyőzésével pedig a bajnokságot.

Az aranyos lányokat köszöntik csütörtökön délután ör órakor, az Arénában. Aki teheti, legyen ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában