Vigyáznak az új útra

2022.11.18. 09:00

Figyelem! Súlykorlátozást vezettek be Győrújfalu és Győrzámoly között

Nem hajthatnak be 20 tonnánál nehezebb járművek a 1401-es Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út, vagy ismertebb nevén szigetközi út Győrújfalu és Győrzámoly közötti szakaszára - közölte a Magyar Közút.

kisalfold.hu

A Győrzámolyiak mellett a szigetköz lakói számára is fontos mérföldkő volt a 1401-es út, avagy, ahogy sokan ismerik a szigetközi út, Győrzámolyt érintő három kilométeres szakaszának felújítása az elmúlt hónapokban.

Fotós: Csapó Balázs

  • A korlátozás nem vonatkozik az autóbuszokra, a mezőgazdasági járművekre és a szakaszon telephellyel rendelkező, behajtási engedéllyel rendelkező járművekre.
  • Az intézkedés célja a nehéz teherforgalom csökkentése, ezzel az érintett településeken élők életminőségének javítása és a nemrégiben felújított útszakaszok állagmegóvása.
  • A korlátozással érintett járművek a 1403-as jelű út (Kimlén át) – 1-es főút – M1-es autópálya elkerülőt használhatják.

A 1401-es jelű út 4-es és 5-ös kilométerszelvényei között a 20 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át a jövőben. A Magyar Közút szakemberei az érintett szakaszon „20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel” és „20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járműszerelvénnyel behajtani tilos”, „kivéve engedéllyel, kivéve autóbusz, kivéve mezőgazdasági járművek” jelzőtáblákat helyeztek ki. A súlykorlátozás bevezetését az érintett útszakasz jelentősen teherforgalma indokolta - közölte portálunkkal a Magyar Közút kommunikációs osztálya.

A fuvarozók számára hasznos lehet általánosságban is a Magyar Közút hivatalos weboldala, ahol a magasság- és súlykorlátozásokat is folyamatosan, térképes megjelenítéssel frissítik, részletek itt.

Behajtási engedélyekkel kapcsolatosan pedig ezen a felületen érhetnek el információkat, űrlapokat az érintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában