3 km-es szakasz

2022.10.21. 14:55

Elkészült a Győrzámolyon átvezető út felújítása, amire sokan vártak - galéria

A Győrzámolyiak mellett a szigetköz lakói számára is fontos mérföldkő a 1401-es út, avagy, ahogy sokan ismerik a szigetközi út, Győrzámolyt érintő három kilométeres szakaszának felújítása.

Dániel Viktória

A rendkívül forgalmas útszakaszon naponta közel 15 ezer jármű halad keresztül és megújulásáért már régóta küzdöttek a térség vezetői.

Fotó: Csapó Balázs

A rendkívül forgalmas útszakaszon naponta közel 15 ezer jármű halad keresztül és megújulásáért már régóta küzdöttek a térség vezetői. A több mint 1 milliárd 13 millió forintos beruházásra a Magyar Falu Útfelújítási Program keretében történt, a munkálatok 120 napig tartottak.

– Két a lakosok és az erre közlekedők biztonságát segítő beruházást adunk át ma – kezdte ünnepi beszédét Pulai Nikolett a település polgármestere. – Az egyik az útfelújítás, aminek keretéében a zámolyi csatornahíd is megújult, valamint kiegészült egy gyalogosátkelővel is, ezzel összekötve a falu két felét. Valamint két új gyalogátkelőt is kijelöltünk. A másik nagy előrelépés, hogy 21 kamerából álló biztonsági rendszert telepítettünk a faluba. A település két végén található eszközök alkalmasak autórendszámok felismerésére és rögzítésére is.

A kamerarendszer már a covid járvány ideje alatt elkészült, de ünnepélyes átadójára mostanáig kellett várni. A fejlesztést több mint 14 millió forintból valósították meg. Ebből 5 millió forintot a Vidékfejlesztési programban nyert el a település, a fennmaradó összeget pedig a település fizette. A polgármester azt is hozzátette, hogy a jövőben szeretnék tovább bővíteni a rendszert.

Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Nagy István, Agrárminiszter a térség országgyűlési képviselője, Széles Sándor főispán, Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és a rendőrség több képviselője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában