Helyi kék hírek

2022.10.24. 22:01

Új kamerák a közbiztonságért Győrzámolyon

Győrzámolyon ünnepélyes keretek között adták át a frissen kiépített térfigyelő kamerarendszert, illetve a községen átívelő, nemrégiben felújított 1401-es utat.

kisalfold.hu

Fotó: Police.hu

Térfelügyeleti rendszert épített ki a Győrzámoly Község Önkormányzata. A közbiztonság erősítését célzó beruházás eredményeként a településen összesen 17 helyszínen 21 kamera figyeli a forgalmasabb utcákat, közterületet - közölte a rendőrség.

A kamerák átadására 2022. október 21 -én 11 órakor Győrzámolyon ünnepélyes keretek között került sor, ahol a jelenlévő meghívott vendégek hangsúlyozták az önkormányzat és a rendőrség együttműködésének fontosságát.

Az ünnepélyes átadón többek között jelen volt dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Széles Sándor főispán, illetve Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke és Pulai Nikoletta Győrzámoly község polgármestere. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot dr. Forrai Zsolt r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, míg a Győri Rendőrkapitányságot Beke Péter rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese képviselte.

A jövőben a térfigyelő kamerák segítik a közterületen elkövetett jogsértések visszaszorítását, a bűn- és baleset-megelőzést, és támogatják a rendőrség bűnügyi tevékenységét. A település ki- és bevezető szakaszát figyelő kamerák rendszámfelismerő funkcióval vannak ellátva, de a lakosság természetesen továbbra is számíthat a járőrök segítő jelenlétére.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy azokon a településeken, ahol térfigyelő kamerarendszer működik, javul a közbiztonság, emellett a településen élő lakosság szubjektív biztonságérzete nő.

Fotó: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában