Lomok között él a család két kisgyerekkel Győr külterületén

Két óvodáskorú gyermekkel került bajba a fiatal pár, amikor az édesapa agyhártyagyulladást kapott, majd lábujjait amputálni kellett. Felépülése hosszú időt vesz igénybe, addig laknak, ahol helyet kapnak.

Gyurina Zsolt

Kóka Marianna és Bogdán Márk a gyermekekkel. Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

Lomok között éli mindennapjait két kicsi gyermekkel Kóka Marianna és Bogdán Márk. A Pósdombi dűlő kis, kövezetlen utca Győr külterületén, hepehupák között jutunk ki hozzájuk. Egy ismerősük ajánlotta fel nekik a lakot addig, amíg el nem adja, ők pedig boldogan elfogadták, más lehetőség híján.

 

Érkezésünkkor a szobában játszik a két gyerek, Izabella és ifjabbik Márk, ugyanis januá­rig zárva az óvoda. A 23 éves apa az ágy szélén ül, egy járókeretre támaszkodva, papucsban. – Korábban nem ilyen életet éltünk, volt albérletünk, volt munkája mindkettőnknek. Most azért küzdünk, hogy visszaszerezzük a régi életünket – meséli a 30 éves Kóka Marianna. 

 

Másfél éve Győrből elköltöztek Celldömölkre, hogy 100 ezer plusz rezsis albérletüket olcsóbbra cseréljék. Marianna korábban a győri tésztagyárban dolgozott, jelenleg gyesen van. Bogdán Márk építkezéseken vállalt segédmunkát, Celldömölkről járt vissza a megyeszékhelyre. Egy nap azonban a szomszédok találtak rá eszméletlenül otthonában, lila foltokkal. Az agyhártyagyulladás következtében vérmérgezést is kapott, a kórházban egy hétig volt lélegeztetőgépen, majd az érsebészetre került. Elüszkösödött lábujjait amputálni kellett. Ahogy Marianna leszögezi, párja felépül, tud majd járni, fél év vagy egy év múlva. Ám most a gyerekek után kapott 50 ezer forintos családi pótlékból élnek. Bútoruk nincs, csak egy kölcsönszekrény a szomszédtól, hogy ne zsákokban tárolják a ruhájukat. Ivóvíz nincs, csupán a kútról. Csak akkor fűtenek, ha már nagyon muszáj, a legszükségesebb esetben, hiszen drága az áram. Pályáznak önkormányzati lakásra, aztán az édesanya visszamegy majd dolgozni, ha megteheti, de egyelőre még az apát kell ápolnia otthon. 

 

Segítségük nincs, sem szülők, sem testvér nem támogatja őket. Így aztán különösen jól jön az olvasóink jóvoltából kapott 200 ezer forint, amellyel ügyesen gazdálkodva elindulhatnak egy jobb élet felé. 

 

Épül a Jóakarat hídja - Tovább építhetjük a Jóakarat hídját olvasóinkkal, hogy szebbé tegyük azok karácsonyát, akik nélkülöznek. Támogatásaikat továbbra is köszöni és fogadja a Lapcom Média Alapítvány (számlaszám: 12096705-01312657-00100008). A kuratórium minden kérelmet elbírál és lehetőségeihez mérten segít. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában