Koronavírus elleni küzdelem: a győri Audi 100 millió forintot adományoz a régiónak – fotók

Az Audi Hungaria hat egészségügyi és szociális intézménynek nyújt támogatást a sikeres koronavírus elleni védekezéshez. Pénteken Alfonz Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke adta át az összesen 100 millió forint összegű adományt az intézmények képviseletében Dézsi Csaba András győri polgármesternek.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkaadójaként meghatározó szerepet tölt be a társadalomban és felelős vállalatként segít a krízishelyzetben.

Adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni harchoz, és egyúttal kifejezni köszönetünket az egészségügyi és szociális intézményekben dolgozóknak a koronavírus-járvány alatti munkájukért

- mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

A 100 millió forint összegű adományból hat megyei intézmény részesül: a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, az Életmentők a Győriekért Alapítvány, a Győri Háziorvosok Ügyelete Nonprofit Kft., az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, valamint a mosonmagyaróvári Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft.

A koronavírus-járvány kitörésekor az Audi Hungaria ebből az összegből már kettő lélegeztetőgép beszerzését tette lehetővé a győri kórház számára, valamint speciális védőruházatot adományozott az egészségügyi dolgozóknak.

Dézsi Csaba András polgármester beszédében a támogatott intézmények és a város polgárai nevében mondott köszönetet:

Az Audi Hungaria egy ilyen rendkívüli gazdasági helyzetben is ott áll a város és a győriek mellett. Példamutató felelősségvállalásukért, támogatásukért polgármesterként és orvosként egyaránt hálás vagyok.

A Petz-kórház a kapott adományt röntgen és intenzív betegőrző monitorokra, lélegeztetőgépekre, védőfelszerelésekre költötte. A győri mentőállomás alapítványa védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzésére szánta az összeget. A mosonmagyaróvári közösségek orvosi ügyelete és a győri háziorvosok ügyelete az általános ellátáshoz szükséges eszközökre, fertőtlenítő készülékekre, védőeszközökre használta fel a pénzadományt. Győr Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménye védőeszközöket és fertőtlenítő készülékeket vásárolt. A városunkban működő, hajléktalanokat segítő szolgálat higiénés szereket, készülékeket, védőeszközöket szerzett be az adományból.

Az Audi Hungaria támogatása olyan eszközök beszerzését teszi lehetővé, amely hozzájárul az ellátás színvonalának további emelkedéséhez, és megkönnyíti az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóinak munkáját.

Dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgató főorvosa beszámolt arról is, hogy rendkívül nehéz három hónap áll a kórházban dolgozó orvosok és ápolók mögött. Rengeteg embert láttak el és vizsgáltak meg, melyből 33 pozitív tesztet mutató embert kezeltek és csak egy beteget vesztettek el.

Arra számítottunk és készültünk, hogy Győr, többek között a gyárakban koncentrálódó munkavállalók miatt is, a járvány gócpontjába fog tartozni.

Viszont a lakosság fegyelmezettsége, az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája, a város segítsége és a kórház mögött álló támogató cégek – különösen az Audi – nagy mértékben hozzájárult a jó eredményekhez.

A munkatársai egészségének védelme érdekében az Audi Hungaria termelése újraindulásakor számos biztonsági intézkedést vezetett be. Ezek közé tartozik, hogy a munkatársak között biztosítják a 1,5 méteres távolságot, valamint plexifalakkal és maszkokkal védik a munkatársak egészségét. Ezen felül a vállalat megduplázta szerződéses buszjáratai számát, valamint folyamatos a buszok fertőtlenítése is.

Április vége óta az Audi Hungaria valamennyi motorgyártó területe és a járműgyártás is újraindult. A vállalat a következő hetekben fokozatosan futtatja fel termelését. A vállalat szerszámgyára, műszaki fejlesztése és további adminisztratív területei a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartása mellett már teljes kapacitással dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában