Megérkeztek a vuhani maszkok Győrbe

Megérkezett az a 24 ezer sebészi maszkból, és 1.200 N95-ös részecskeszűrős maszkból álló küldemény, amelyet kínai testvérvárosunk, Vuhan adományozott Győrnek.

kisalfold.hu

Fotó: O. Jakocss Peter

Mint ismeretes, az év elején Dézsi Csaba András polgármester javaslatára az önkormányzat hárommillió forintos segítséget nyújtott a kínai városnak, ezúttal pedig testvérvárosunk segített Győrnek. A maszkokat a vírusveszélynek leginkább kitett területeken hasznosítja majd a város, így azokat a szociális szférában dolgozók, illetve a járvány leküzdésében részt vevő személyek számára juttatják el.

Az adomány szerdán érkezett Győrbe, amellyel kapcsolatban dr. Pergel Elza alpolgármester úgy fogalmazott: „A testvérvárosok közötti nemes gesztus lényege, hogy figyelünk egymásra, köszönet érte. Bár ma a járványügyi helyzet enyhüléséről beszélhetünk, fontos, hogy a jövőben is betartsuk azokat a szabályokat, amelyek a vírus terjedését akadályozzák. A szociális ágazatban és az intézményeinkben különösen is fontos ez a fajta biztonság, ezért a testvérvárosunktól kapott adomány is jó helyre kerül majd.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában