Partnerség

2024.05.25. 18:17

Együttműködést írt alá a győri Széchenyi István Egyetem és a Semmelweis Egyetem

A partnerség kiterjed közös képzési programok megvalósítására, kutatási- fejlesztési együttműködésekre az orvos- és egészségtudomány és a műszaki-mérnöki tudományok összekapcsolásával, valamint egészségügyi szolgáltatásokat érintő szakmai struktúra kialakításának támogatására a rekreáció-habilitáció-rehabilitáció területén.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Széchenyi István Egyetem a győri Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben valósítja meg MedTech Egészségtechnológiai Campusát, amelynek első elkészült épületét szombaton adták át. A Széchenyi István Egyetem és a Semmelweis Egyetem ugyanezen a napon a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban kötött együttműködési megállapodást. 

Az eseményen részt vett dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, dr. Jávor László főigazgató (PAEOK), prof. Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, Feketéné dr. Szabó Éva, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi-egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, valamint dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is. 

A partnerség kiterjed közös képzési programok megvalósítására, kutatási-fejlesztési együttműködésekre az orvos- és egészségtudomány és a műszaki-mérnöki tudományok összekapcsolásával, valamint egészségügyi szolgáltatásokat érintő szakmai struktúra kialakításának támogatására a rekreáció-habilitáció-rehabilitáció területén. 
A közös tevékenységek között szerepel még a mesterséges intelligencia és a digitális képalkotás egészségügyi alkalmazásának kutatása, a Pető András Kar konduktív nevelési eszköztárához kapcsolódó eszközök fejlesztése, mesterségesintelligencia-alapú sportegészségügyi kutatások az autó-motorsport számára, gyógyászattechnikai kutatások, valamint infotechnológiai, matematikai szimulációs modellezési kompetenciák megosztása és fejlesztése egyes betegségtípusok esetén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában