Szúnyogirtás több helyszínen

2024.06.17. 07:01

Figyelem! Gyérítik a szúnyogokat hétfőn Győrben – Mutatjuk a pontos helyszíneket

A GYŐR-SZOL tájékoztatása szerint, amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 17-én, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A GYŐR-SZOL tájékoztatása szerint június 17-én, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. (Kedvezőtlen időjárás esetén a következő napon megkísérlik újra elvégezni a munkát.) 

A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az esti órákban dolgozik. 

Június 17-én, hétfőn a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítés: 

Melegködös technológia: 

Bácsa városrészt határoló útszakaszok Szitásdomb út-Sárási út-Borostyán sétány-Vidra utca-Kenus utca-Bácsai út-Külső Bácsai út-Bárka utca, Rába töltés jobb oldala, Püspökerdő révfalusi oldala, Pinnyéd, Püspökerdő pinnyédi oldala, Sziget-Újvárosi töltéssel párhuzamos utcák, Nép utca - Bécsi út, Győr-Károlyháza, Dózsamajor, Győrszentiván Kertváros + ártér, Likócs + ártér, Kiskút liget, Vagongyár. 

ULV technológia: Gyirmót horgászfalu, Gyirmót, Ménfő, Marcalvárosi kiserdő, Domb utca, Révfalusi töltés. A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. 

A kezelés várható kezdete: 20 óra. A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. 

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. 

Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában