Vízügy

2024.06.13. 16:15

Lassan apadnak a folyók - A vízállás a térségben az I. fok szintje alá csökkent

A rendkívül lassan vonul le az árhullám. Továbbra is erősen terheli a gátakat a Rábán, de ott, ahol már megindult az apadás, elkezdődhet a homokzsákok elbontása. A vízügyes figyelőszolgálat továbbra is éjjel-nappal dolgozik.

Kisalföld.hu

Helyenként megjelentek az árvizet kísérő veszélyes jelenségek, mint a szivárgás vagy a buzgár. Emiatt továbbra is döntő szerepe van a vízügy munkatársainak. A Rábán a tetőzés jelenleg Sárvár térségében jár, lejjebb a III. fok szintjét meghaladó vízállásokkal várható az elnyúló tetőzés a hét végéig. Győrnél elsősorban a Duna hatása érvényesül, emiatt itt is fokozatosan gyorsuló apadásra számítunk, a vízállás szerda este az I. fok szintje alá csökkent.

A Dunán Nagybajcsnál, Komáromban és Esztergomban is már csak I. fokot meghaladó a vízszint. A szombati budapesti tetőzés után nagyon lassan apad a folyó, tegnap 9 órakor 609 cm-es vízállást mértek a fővárosban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában