Presztízs 2023 – A Megye gazdaságáért díjat a győri Melecs vehette át

A megye gazdaságáért díjat idén a Melecs EWS GmbH Magyarországi Fióktelepe nyerte el. A Melecs 2010-ben telepedett meg a Győri Ipari Parkban az osztrák tulajdonú cég első külföldi leányvál­lalataként.

Gyurina Zsolt

Tóvizi Szilveszter, a Melecs magyarországi leányvállalatának ügyvezetője. Fotó: Csapó Balázs

Termékpalettájukon az autóipar, a háztartási elektronika, valamint az ipari felhasználók számára készült vezérlőmodulok, autóipari világítások, szenzoros alkalmazások szerepelnek. Vevőik között találni az autóipar kiemelkedő beszállítói közül az Odelót, a Hellát, az SMR-t, a ZKW-t, a Bühlert, amelyek a legnagyobb autógyártóknak szállítanak, mint az Audi, a BMW, a Volvo, a VW, a Mercedes, a Jaguar Land Rover, vagy egy olyan világmárkát, mint a Bosch-Siemens.

Tóvizi Szilveszter ügyvezető a Kisalföldnek elmondta, hogy a tizenhárom év alatt négyszer bővítettek gyárat – legutóbb szeptemberben volt egy 2500 négyzetméteres fejlesztés –, amely jól mutatja a folyamatos fejlődést. A Melecs EWS GmbH Magyarországi Fióktelepe kezdetben száz fővel indult, mára 550 munkatársuk van. 2022-ben megkapták a Győri Térség Gazdaságáért díjat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarától. Jó kapcsolatot ápolnak a kamarával, a város oktatási és szakképző intézményeivel és a Széchenyi István Egyetemmel. Tóvizi Szilveszter hozzátette, hogy a holland Philips 2010-es kivonulásakor a menedzsment egy része együtt maradt, és közreműködött az osztrák cég fióktelepének létrehozásában. Jómaga elmondhatja, hogy 1998 óta ugyanazon falak között dolgozik.

Tóvizi Szilveszter, a Melecs magyarországi leányvállalatának ügyvezetője. Fotó: Csapó Balázs

– Győri származású vagyok, Győr és a térség sikeréért dolgozom, nekem az itt élők boldogulása a fontos. A Melecs sokat köszönhet a győri leányvállalatának, velünk lépett ki a nemzetközi porondra, azóta pedig már megvetette a lábát Mexikóban és Kínában, megjelent a távol-keleti és az amerikai piacon is. Az osztrák anyavállalat elégedett a magyarországi gyárral, folyamatosan teljesítjük az üzleti elvárásait – hangsúlyozta az ügyvezető. A legutóbbi, 2021-es Presztízs Magazinban az árbevételt tekintve a 15. legnagyobb vállalkozás volt Győr-Moson-Sopron vármegyében a Melecs, az azóta eltelt időben árbevételüket mintegy ötven százalékkal növelték, így ezen mutató alapján jó eséllyel bekerülhetnek a legjobb tíz közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában