Presztízs-gála – Nyolc vállalkozás, közéleti személyiség vett át rangos elismerést Győr-Moson-Sopronból

Huszonkét éve született meg a Kisalföld szerkesztőségében a gondolat, hogy a térség jelentős gazdasági erőt képviselő és a társadalmi felelősségvállalásban élen járó vállalkozásai presztízst jelentő díjat alapítsanak. Mára a régió egyik legrangosabb gazdasági elismerésévé vált.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A díjjal a teljesítményt, gazdasági és emberi példamutatást ismerik el. A Kisalföldi Presztízs Díj 2003-as megalapítása óta a kereskedelmi és iparkamara és a nemzeti agrárkamara mellett olyan nagyszerű vállalkozások, intézmények sorakoztak fel az elmúlt időszakban, mint az OTP, a Patent és a Széchenyi-egyetem, valamint a Presztízs Díjasok Társasága. 

Az est fénypontja a díjak, Lebó Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész plasztikáinak átadása volt.

– A Presztízs-díjról elmondható, akik megkapták, több mint száztíz vállalkozás, becsülik, használják, büszkék rá – vezette fel az estet Bényi Ildikó műsorvezető. A nívós eseményen elsőként Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja köszöntötte a megjelenteket. 

– Nagy megtiszteltetés, hogy idén ismét, már harmadik alkalommal a rendezvényközpontunkban ünnepelhetjük a patinás eseményt. Büszkék lehetünk arra, hogy a régió vállalkozásai azért tesznek nap mint nap, hogy a térség tovább fejlődjön és az itt élők megtalálják a számításaikat. Mi közösen alkotjuk a vármegye erejét, amely Magyarországon az egyik legmeghatározóbb gazdasággal rendelkezik – emelte ki az igazgatósági tag. 

Az idén harmincéves vállalat nemcsak házigazdája, de díjazottja is volt az estnek. Elnyerték Az év vállalkozása díjat, amelyet szintén Németh Kinga vett át az Audi Hungaria és 12 ezer munkavállalója nevében. 

Széles Sándor főispán ünnepi beszédében olyan meghatározó jeleket sorolt fel, amelyekkel életünk során találkozunk. 

– Napok, hetek alatt, pillanatok alatt változnak a gazdasági helyzetek. A vállalkozások azért sikeresek, mert felkészültek az élet kihívásai­ra, akadályaira. A változásokra gyors és pontos válaszokat adtak – fejtette ki. 

Nagy István agrárminiszter videóban üzent a vendégeknek: a Kisalföldi Presztízs Díj védjegy, érték, túlmutat önmagán. Egyetlen regionális gazdasági kitüntetés, amely összefogásból jött létre. Csak példamutatással kiérdemelhető, a mostani nehéz időszakban pedig ilyen vállalkozásokra van szükség – fogalmazott. 

Németh Gergely, a nemzeti agrárkamara megyei elnöke méltatta az idei mezőgazdasági díjazottját, majd átadta a plakettet Légrády Gábornak. 

Németh Zoltán, a vármegyei önkormányzat elnöke szerint sokan vannak a térségben, akik kiérdemelhetnék Az év kisvállalkozása elismerést. – Egy gazdaság akkor működik jól, ha erősek a kis- és középvállalkozások – hangsúlyozta. Idén a 30 éves Jáger és Társa kft. kapta a díjat, melyet Jáger Katalin és Jáger László alapító ügyvezető vett át Fábián Györgytől. 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszédében Az év vállalkozása díjról és a győri siker titkáról is mesélt. Majd Kocsis Róbert, a Patent Csoport vezérigazgatója leplezte le, hogy ezúttal az Audi Hungaria lett a díjazott. 

Sárai Szabó Kelemen perjel, a győri bencés gimnázium igazgatója a gálán azt emelte ki, hogy hittel minden könnyebb. Őt követte tanítványa, Frankó Gergő 12. b osztályos tanuló a színpadon, aki életmeséjét osztotta meg a résztvevőkkel. 

A látványos ünnepségen a Győri Balett és Keszei Johanna fuvolaművész, valamint Járai Márk énekes lépett fel. 

Kalmárné dr. Hollósi Erika, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara titkára ismertette, hogy idén Az év innovációs díjával azt tüntették ki, aki a leginkább megérdemli fejlesztései miatt ezt az elismerést: a Széchenyi István Egyetemet. A díjat Pintér-Péntek Imre, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnöke adta át prof. dr. Bokor József kutatásért és innovációért felelős elnökhelyettesnek, Vági Kornélnak, a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ operatív vezetőjének, valamint Kolossváry Tamásnak, a Győri Innovációs Park központvezetőjének. 

A Presztízs Díjasok Társaságának különdíját Varga Ottó, a Kisalföld főszerkesztője ismertette. – 22 év hosszú idő, ahogyan a napilap, úgy a Presztízs-díj is értéket képvisel a vármegyében – mondta. Az elismerések közül a legkülönlegesebb a különdíj, amelyet Gyopár Zoltán, az Aquacomet Kft. ügyvezetője és Vargha Tamás, a VATAM Kft. tulajdonosa adott át Németh Tibor gimnáziumigazgatónak. 

Szekeres István, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara társ­elnöke méltatta az idei kamarai Presztízs-életműdíjast, Varga Istvánt, a Consult-Union Győr kft. alapító tulajdonosát. Németh József, az OTP Bank regionális igazgatója szerint egy vállalkozás annyit ér, amennyit annak vezetője, vezetői ki tudnak hozni belőle. Így Az év üzletembere díjat Mikos István, a Ceres igazgatója vehette át. 

A megye gazdaságáért díjat második alkalommal adták át, amelyet ebben az évben a Melecs magyarországi vállalata érdemelt ki dinamikus fejlődésével. Tóvizi Szilveszter ügyvezető igazgató köszönte meg a cég nevében az elismerést. 

Az est zárásaként leleplezték a Győri Ütősegyüttes „hangszerét”, amely nem volt más, mint egy Audi Q3 modell karosszériá­­ja. Az autó vázának akusztikáját kihasználva adták elő a Safri Duo világslágerét, a Played a Live-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában