Presztízs 2023 – Németh Tibor igazgató a győri Kazinczy kitüntetéséről

Idén Németh Tibort, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatóját tüntették ki a Presztízs Díjasok Társaságának elismerésével, aki nemrég vette át a magyar nyelv napján az Arany Kazinczy-díjat az Anyanyelvápolók Szövetségétől.

Kisalföld.hu

Németh Tibor, a Kazinczy-gimnázium igazgatója - fotó: Csapó Balázs

– Figyelemmel kísérem a több mint húsz éve működő Kisalföldi Presztízs Társaság működését és díjazottjait, akik meghatározó szerepet töltenek be a térségben. Meglepődtem, hogy idén engem találtak méltónak a különdíjra, és elismerik az oktatás területén végzett munkámat – kezdte lapunknak Németh Tibor, aki nemcsak gimnáziumi igazgatóként, de a Rotary Club Győr tagjaként is fontos társadalmi ügyek mel­lé áll.

– Ekkora intézmény vezetőjeként kiemelt feladatomnak tartom, hogy a diákok és a pedagógusok, valamint a többi munkatársunk is jól érezze magát, szeresse azt, amit csinál. Alapvető célunk, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, a tantestülettel pedig eredményes munkát végezzünk, hiszen a tehetséges fiatal generáció jövőjét itt kell megalapozni. Segítünk abban, hogy azokat a kompetenciákat, amik a későbbiekben elengedhetetlenek – mint a nyelvismeret, a nyelvtanulás és más modern tudományok –, kellő alapossággal elsajátítsák – fejtette ki Németh Tibor.

Az igazgató szerint az oktatás területén is mai, modern fejjel kell már gondolkodni, hiszen az új generáció már más módszerekkel szívja magába a tudást. – Másodlagos feladatunk, hogy emberi módon is neveljük őket az életre, felkészítsük őket a jövő kihívásaira, próbáljanak meg hasznos tagjai lenni társadalmunknak, közösségüknek. Ezért is érzek minden olyan társadalmi szerepvállalást fontosnak, amelybe a diákok is bevonhatók. Ilyen az évente megrendezett jótékonysági Rotary Fröccsnapok Győrben – tette hozzá az intézményvezető.

Németh Tibor, a Kazinczy-gimnázium igazgatója - fotó: Csapó Balázs

– Nem könnyű a pedagógusok feladata, viszont megéri mindezt csinálni, amikor a diákok jó szívvel emlékeznek vissza egykori tanáraikra, hálásak a tanításokért és felnéznek ránk. Ezek a mi igazi sikereink – emelte ki Németh Tibor, aki a Presztízs-díjat is közös sikernek éli meg. Mint mondta, az ő alázatuk, szorgalmuk és oda­adásuk nélkül nem menne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában