Győrből indulva hódította meg az országot

2023.08.22. 08:34

Nincs veszélyben a Pilóta - Kedvenc, egykori győri kekszünk gyártása most sínen van

"A Pilóta keksz gyártása a székesfehérvári gyárunkban nem szünetel, a gyártás jelenleg is zajlik. Ezért újabb készlethiány sem várható" – válaszolta az Index érdeklődésére a Mondelez. Azt, hogy a Pilóta ismét eltűnhet a boltok polcairól, egy Tik-Tok-on "nyomuló" vlogger vetette fel nyílt levél formájában.

Kisalföld.hu

Bár a korábbiaknál jóval drágábban kapható a boltokban a Pilóta, szerencsére attól most nem kell tartani, hogy újra hiánycikké váljon a Győri Keksz egykori ikonikus terméke. Fotó: Mondelez

A felmerült aggályokat a Pilóta jelenlegi tulajdonosa egyértelműen cáfolta. "A Pilóta keksz gyártásának korábbi felfüggesztését az élelmiszeripari csomagoló- és nyersanyaghiány, valamint termelésszervezési nehézségek együttesen okozták, ezek a problémák azonban fokozatosan elhárultak. Jelenleg a gyártás problémamentesen zajlik" - közölte az élelmiszeripari óriás sajtószolgálata az Indexszel.

Arról tavaly ősszel a Kisalföld elsők között számolt be, hogy eltűnt a boltok polcairól a Pilóta Keksz. Hazánk egyik legnépszerűbb édességének több mint fél éven át tartó hiányzásával többször foglalkoztunk.

Idén május közepén indult újra a Pilóta sütése Székesfehérváron; nyár eleje óta szinte minden kiskereskedlemi üzletben kapható a Győrből hódító útra indult, kakaós krémmel töltött szendvicskeksz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában