Egykori győri édes

2023.05.19. 11:00

Visszatér a Pilóta keksz! Már sütik a közkedvelt kekszet - fotók

A Mondelez csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében április végén újraindult a Pilóta keksz gyártása.

Szeghalmi Balázs

Az eredeti és változatlan receptúrával készülő Pilótát május19-től kezdi kiszállítani a Mondelez kiskereskedelmi partnereinknek. Fotó: Mondelez

  • Május 19-én megkezdődött a klasszikus Pilóta szendvicskeksz kiszállítása a boltokba.
  • A Mondelez elkötelezett a Pilóta márka mellett és köszönetet mond a fogyasztóknak türelmükért és ragaszkodásukért.
  • A Pilóta Keksz tavaly októberben tűnt el a boltok polcairól. Több mint fél éven át tartó hiányzásával többször is foglalkozott portálunk, legutóbb tél végén.

A Mondelēz Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében április végén újraindult az ikonikus kekszmárka, a klasszikus Pilóta szendvicskeksz gyártása. A boltokba történő kiszállítás a mai napon, május 19-én megkezdődött, és a Mondelez mindent megtesz azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül országszerte mindenhol újra elérhető legyen a termék. 

Az eredeti és változatlan receptúrával készülő Pilótát a mai naptól kezdi kiszállítani a Mondelez kiskereskedelmi partnereinknek, és tervei szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz.

Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaóst is újra élvezhetik a rajongók.

“A Mondelez Hungária számára különösen fontos a magyar fogyasztók egyik legkedveltebb, ikonikus kekszmárkája, a Pilóta. Köszönetet mondunk minden hűséges fogyasztónknak a türelmükért és ragaszkodásukért. Ahogy ígértük: a Pilóta visszatért” – mondta Grzegorz Lis, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

Kis márka történelem 

A Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, és a legenda szerint a magyar légitársaság, a MALÉV számára készült. A szendvicskeksz a magyarok egyik legkedveltebb kekszterméke, több generáció számára nosztalgikus emlékeket idéző édesség, mely mind a mai napig népszerű a fogyasztók körében. 2021-ben közel 5 millió 470 ezer darabot vásároltak belőle a rajongók.

A Pilóta szendvicskekszet kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották. A kekszgyártás, így a Pilótáé is immár 27 éve, azaz közel 10,000 napja a Mondelez székesfehérvári gyárában zajlik. A linzer gyártósoron készülő Pilóta szendvicskeksz mellett ebben az üzemben készül a Győri édes, a Pilóta vaníliás karika, valamint a Háztartási Keksz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában