Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

420 milliárdos bevétel a magánnyugdíjakból

A kormány 2010-ben 60 milliárd forint, a jövő évben pedig 360 milliárd forintos bevételre számít a 8 százalékos magán-nyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának átmeneti felfüggesztéséből.
A kormány 2010-ben 60 milliárd forint, a jövő évben pedig 360 milliárd forintos bevételre számít a 8 százalékos magán-nyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának átmeneti felfüggesztéséből - mondta Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár szerdán, a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről és a költségvetési törvény módosításáról szóló törvényjavaslat összevont általános parlamenti vitájában.

A kormány képviselője expozéjában kiemelte: a korábban tervezettnél magasabb bevételt teljes egészében az állami nyugdíjalapban helyezik el, amelyet kizárólag a jelenlegi nyugdíjak kifizetésére használnak fel.
Cséfalvay Zoltán ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a javaslat abban is segít a kormánynak, hogy a lakosság életszínvonalának csökkentése, illetve a megszorító gazdaságpolitika káros következményei nélkül teljesítse az Európai Unió felé vállalt költségvetési hiánycélt.

Az államtitkár elmondta továbbá, hogy az Országgyűlés előtt álló javaslat egyelőre nem érinti a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítását.

Hozzátette: a kabinet egyértelmű szándéka, hogy visszaadja az embereknek a nyugdíjakról való választás szabadságát, vagyis biztosítsa az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést a biztos és kiszámítható nyugdíjra vágyóknak.

Cséfalvay Zoltán arra is kitért, hogy egyelőre nem értelmezhető a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak felfüggesztése miatti kompenzáció módszere, a rendszer szabályozatlan kifizetései miatt ugyanis a többpilléres nyugdíjrendszerben 2013-ban elsőként nyugdíjba vonulók még ma sem tudhatják pontosan, mekkora járandóságra számíthatnak.

Az államtitkár ezzel egy időben azonban azt is leszögezte, hogy a kormány javaslata a jelenlegi nyugdíjasoknak és a járulékfizetőknek sem okoz kárt.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. load 2010. október 26. 11:04
  „69. pancser
  "A svájci hitelek azért voltak kedveltek, mert a szoci kormányzás nem foglakozott eleget ezekkel a dolgokkal."
  A CHF hitelek azért voltak kedveltek, mert alacsony volt a kamatuk.
  A forint hiteleké meg magas. 14% feletti.
  Azért lett magas, mert a bankokból eltünt a forint megtakarítás. Nem volt mit kihekelyezni.
  Mindenki ész nélkül építkezett befektetve az addigi megtakaításait és még hitelt is vett fel mellé.
  A nagy hiteléhség megemelte a forint kamatokat.
  Köszönhetően a Fidesz 2001-ben elindított lakástámogatási rendszerének (kamat támogatás + adókedvezmény).
  Tényleg gőzöd sincs a hitelpiacok műköréséről.”
 • 70. load 2010. október 26. 10:54
  „69. pancser
  "67-68! Melyik hozamot nézzem, "
  Azt a 10 évet, amelyiket a magánnyugdíjpénztárak esetében írtál a 62. hozzászólásodban.
  Évekre lebontva.”
 • 69. pancser 2010. október 26. 10:14
  „67-68! Melyik hozamot nézzem, azét aki 90 évoig él vagy aki meghalt sajnos 62 évesen? Az un. önkéntes pénztárba történő agitáció állami támogatással történt, amit aztán megszüntettek később. ismereteim szerint az MSZP is léptett vissza az államiba embereket, mert a magánnal rosszul jártek volna! A svájci hitelek azért voltak kedveltek, mert a szoci kormányzás nem foglakozott eleget ezekkel a dolgokkal. a sok svájci frankos hitel is részben a szocik sara!”
 • 68. load 2010. október 25. 22:18
  „61. pancser
  "60.load! Nagyon egyszerűen, felveszik utána visszafizetik,..."
  Köszönöm.
  Csak ezt akartam hallani.
  Nem tévedtem.”
 • 67. load 2010. október 25. 22:16
  „62. pancser
  Most másold ide az Allami Nyugdíjfolyósító hozamait is!
  Tudod azokat, amelyeket ott a tőkeszámládra befizetett összegek után kapsz.
  :)”
 • 66. Stickers 2010. október 25. 11:03
  „Itt inkább a Soros Gyuris eset áll fenn”
 • 65. Stickers 2010. október 25. 11:02
  „<moderálva> Maga a kapitány ostoba, ha a sötét felé hívogató szirént hallgatja, mintsem megpróbáljon a fény felé indulni.

  :) Az állást tekintve legalább jobb érzés, hogy veled ellentétben gazdasági területen dolgozom ... és nem oldalpályás beugatóként :) Amúgy meg a kis okos buksidnak egy apróság: az apeh az önkéntes pénztárakat is leállítja is továbbítja az állam felé. Hadd kérdezzem meg kedves okos tóni, milyen jogon? Ha nekem van egy önkéntes pénztáram, saját elhatározásból, saját zsebből fizetek bele milyen jogon nyúl hozzá az állam? Szorul a hurok a nyakatok körül ...”
 • 64. szocdem 2010. október 25. 11:01
  „rákosiék a békekölcsönnel sziolyoztk ki a népet. Igaz az nem volt kötelező, de legalábbnem volt iylen surmó módon kivitelezve..
  A nyugdíjbefizetéseket egyszerüen két ok miatt nyulják le:

  1. használni akarják a nyugdíjat - hogy sikeresen elértéktelenítsék, mert a gazdasághoz nem értenek. (A nyugdíjpénztárak vesznek államkötvényt, de kerteskednek vele, és többnyire az uszorások árfoylamán adják tovább, ami csípi aszemét a kormánynak)
  2. el akarják lehetetleníten ia nyugdíjpénztárakat, mert azok Soros Gyuri ellenlábasainak tőkéjét hízlalják.. mondhatni a felettes parancsára cselekszenek.. (mégsem "azistenatörténelemura")”
 • 63. pancser 2010. október 25. 10:01
  „63! Nem is tudom a nap fényesebb vagy az a világítótorony mint amit te képviselsz. Ezért van annyi megfeneklett hajó, mert hamis kikötőbe vezetitek őket. Szumma szummárum eléggé gyér az a hozam még a legjobbaknál is amit a pénztárak hoztak. Ezt még rövid idejű lekötéssel is lehetett produkálni egy sima bankbetéttel. A mostani hozamok is egyelőre azokat a veszteségeket kompenzálják amit elszenvedtek a válság kirobbanása óta. Nyugi, nyugi nem kell attól még a kötelet csomózni, ha az emberek elhagyják ezeket az intézményeket. Keresel magadnak egy másik állást, aki szakember az talál!”
 • 62. pancser 2010. október 25. 00:33
  „"Boli"! Most az imént néztem meg a híres pénztári hozamokat az egyik igen jó nevű banknál. Ezek az utolsó 10 évben egyszer tudtak 7,5% hozamot, összességében még a 6,5%-ot sem érték el. Ez olyan alacsony hozam, hogy én ennek alapján biztosan nem lennék pénztártag. A sima bankbetétre is fizetnek ennyit, illetve inkább többet. Ez nyilván jó a bankoknak, az igazgatósági tagoknak, meg többi egyéb funkcinak küldöttnek. A zsivaj az átutalások miatt nem az emberektől jön, hanem a hszonélvezőktól. Inkább a magyar államnak fizetek, mint a világból ideslasztott nyerészkedőknek. Soha nem volt banki problémám, de nagyon utálom őket ez tény, kivéve a takarékszövetkezeteket.”
 • 61. pancser 2010. október 25. 00:23
  „"60.load! Nagyon egyszerűen, felveszik utána visszafizetik, ez akkor is így van ha 6 oldal apróbetűs érthetetlen olvasnivalót mellékelnek hozzá. Arról én nem tehetek ha belezavarodsz az apróbetűs olvasnivalóba. A gőzt pedig ereszd ki mert a nagy belső nyomás megárthat.
  A rádumálásnak megvannak a sajátos trükkjei, valójában az emberek bizlmával élnek vissza. Soha ne dönts ügynök vagy a banki alkalmazott tanácsa alapján, menj a saját fejed után. Ők a bankot képviselik az ő agyalmányaikat kell eladniuk ezért fizetik őket.”
 • 60. load 2010. október 24. 19:45
  „56. pancser
  "Most látszik, hogy nekem van igazam."
  Nem pancser.
  Most az látszik, hogy gőzöd nincs arról, hogyan működik a hitelpiac.”
 • 59. Boli 2010. október 24. 19:02
  „Előbb a Híradóban... hogy mosolyogjon rátok a Selmeczi Gabriella! Huhh, kiráz a hideg, bakker az a hiéna mosolya... Nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott... Aha, akkor meg kéne védenie a pénzemet az ellopástól. Épp most készülnek lenyúlni!”
 • 58. pancser 2010. október 24. 18:57
  „"Boli" Nem értesz meg! Egy szót se szóltam a magam dolgaim miatt senkinek, ki tudom fizetni amit felvettem, de ha mindent összeszámolok, még mindig jobban jártam összességében mint a forint hitellel. A beugratás azért mondtam, mert az agitáció hatott és vannak olyan lelkek itt a fórumon akik egy kockázatos nyugdíjpénztár mellett agitálnak. Lesz akik hisznek nekik! Rólam meg ne essék szó mert nem vagyok az átlag, csak az embereket sajnálom akik hagyják magukat megvezetni. Ezért tanácsolom azt, hogy biztonságosabb az állami pénztár!”
 • 57. Boli 2010. október 24. 17:09
  „Elég gyenge duma, hogy beugratták... Beleugrottál te magadtól is. Önként! Vagy a Gyurcsányi lökdösött be a bankba is? Aki kérem hitelt vesz fel, ilyen feltételek mellett, az miért olyan "hülye", hogy még utána másra is mutogat? Ott volt az összes állat feltétel, amit elfogadtatok... Most tessék megnézni a forint alapú agybajokat. Semmivel sem jobbak. A napokban dobta be az Erste az elmebeteg szórólapját, amin akció, meg "Ilyen alkalom egyszer van az életben!" című baromságok vannak. 740e Ft, 96 hónapra CSAK 16.999,-Ft! Akc.THM 27,51%. Aha... Visszafizetsz összesen 1.631.904 Forintot, a 740.000 kölcsönre! Ez az AKCIÓS! Oszt tuti vannak elmebetegek, akik fel is veszik! Azokat ki kényszeríti? A Viktor? Ne már, tele az ország pénzügyi analfabétákkal, ezekből az idiótákból élnek a bankok!”
 • 56. pancser 2010. október 24. 16:30
  „53-hoz! Most látszik, hogy nekem van igazam. Az embereket beugratták a svájci hitelbe, úgy mint a szocik a népet a magánpénztárba, sőt ők kényszerítettek. A magán pénzügyekben az állam nem sokat tud segíteni, illetve csak a jóindulatát tudja adni. A magánpénztáraknál is legalább akkora a kockázat mint a svájci frank esetében.
  Fizesd a hitelt ahogy én is, aztán letelik.Más megoldás nincsen. A nyugdíjpénztárral sokan rosszabbul járnak majd, mint ha az államiban maradnak. Akkor sem tud majd segítani senki az együttérzésen kívül!”
 • 55. miro132 2010. október 24. 15:44
  „http://nyugdijam.info/

  Petíció
  a Magyar Köztársaság Kormányához
  a magánnyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztéséről”
 • 54. miro132 2010. október 24. 15:42
  „Nem tudom hogy tenyleg jo döntés volt e Kiflilopó Selmeczi Gabriellára bizni a pénzünket ...”
 • 53. load 2010. október 24. 09:14
  „52. pancser
  Én is tudok közkeletű példát mondani arra, hogy - mind hosszú, mind rövid távon - miért nem bízok én az állami nyugdíj érték (vásárlóérték) tartásában.
  A választások előtt - gyakorlatilag egész évben október 3-ig - tele volt a média, a politikai, politikusi közbeszéd a devizahitelesek megmentésével.
  Volt itt Kósa-Rogán bizottság, meg 8 pont, amire maga Kósa mondta azt, hogy csak kezdet lesz, mert ettől függetlenül még számos intézkedést meg fognak hozni.
  A választáso lezajlottak, a probléma megszünt porondon lenni, az újságok nem írnak, a politikusok nem beszélnek róla.
  Az ember - ha kellőképpen tájékozatlan - azt hihetné, hogy a probléma megoldódott (megoldották), az ígéreteket betartották, a 8 pont törvényekbe foglalva megregulázta a bankokat és boldoggá tette az aggódó devizahiteleseket.
  Hát, nem.
  Az elmúlt héten beballagtam az egyik győri bankba - csupán érdeklődni - hogy a (egyébként nemlétező) svájci frankos devizahitelemre milyen megoldást tudnának nyújtani.
  Három ajánlatot kaptam:
  1. jánlat.
  Euro alapú hitel
  Hitelösszeg: 10 millió forint
  Futamidő: 20 év
  Kamat: 5,29%
  Törlesztő részlet: 69.663 ft/hó
  THM: 5,8%

  2. ajánlat:
  Forint alapú hitel
  Hitelösszeg: 10 millió forint
  Futamidő: 20 év
  Kamat: 7,79%
  Törlesztő részlet: 69.663 ft/hó
  THM: 8,54%

  3. ajánlat:
  Az egészet visszafizetheten egy összegbeben 2% kezelési költségért.

  Ezek egyike sem fog segíteni azon a 100 ezer deviza adóson, akik már eddig is csak késve tudot fizetni, azokon meg főleg nem akik egyáltalán nem tudnak.
  Ennyit a politikusi igéretekről.
  Ha Orbán azt mondja, hogy garantálja a nyugdíjak hosszú távú értékállóságát, azt néhány hozzád hasonló bizonyára elhiszi, de ha egy többször elhangzott komoly igéretnek már rövid távon is ilyen nagy a hiteltelensége, hogyan bízhatunk 20-30-40 éves távlatokban?
  Ráadásul, hol lesz akkor már Orbán?”
 • 52. pancser 2010. október 24. 07:54
  „"lod" és "sztív"! Ez az állampapirosdi is megér egy misét. A kígyó a saját farkába harap! Az államkötvény hozama erősen kétséges igaz a bukta sem valószínű! De minek ez a cirkusz, ha ugyis állami a 70%? Akiket meg kényszerítettek a belépésre, milyen szerződés az ha momdjuk kimész a piacra és kötelező malacot venni, pedig nem akarsz!
  Megynyugtatlak, hogy mindenhol, mindenkinek elmondom, hogy az egész nyugdíjpénztárosdi a szoci aljasság és átverő show része. Az állami nyugdíj biztosabb! Még valamit, nem vagyunk a magánnyugdíjpénztárnak ellen az állami mellett. Aki pluszt akar rakja oda, aztán majd meglátja, kockáztatni szabad de csak szigorúan önkéntesen. Bár fellázadtak már a gilisztások , a csigatenyésztők, a providentesek, a befektetési szövetkezetek tagjai. Ezek is mindnyájan azt hitték jó üzletet csináltak!”
71 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskereskedelem a kockázatos iprágak között

A kiskereskedelem is bekerült az öt legkockázatosabb iparág közé – áll a Dun & Bradstreet… Tovább olvasom