Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Tisztújító közgyűlés - dr. Szakács Imrét a MÖSZ Elnökségének tagjává választották

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2010. november 16-án, Gödöllőn megtartott tisztújító közgyűlésén ismételten dr. Gémesi Györgyöt választotta meg a Szövetség elnökének.
A jelenlévők az elnök személye mellett megválasztották az Elnökség, valamint a Felügyelő Bizottság tagjait is. Gémesi György a jövőről szólva elmondta: a jövőben mindent meg fog tenni az önkormányzati érdekérvényesítés erősítése érdekében.

A tisztújítást megelőzően a Szövetség elnöke beszámolt a jelenlévőknek az elmúlt időszak munkájáról, különös tekintettel a Magyar Polgármesterek VIII. Világtalálkozójáról, a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség megalakulásáról, a kistelepülési konferenciák (Kiskutas, Tiszaladány) kapcsán szerzett tapasztalatokról és eredményekről, valamint a nemzetközi kapcsolatokról. Kiemelte, hogy javítani szükséges az önkormányzati érdekérvényesítés jelenlegi helyzetén, továbbá fontosnak tartotta, hogy a 2011. évi költségvetésben plusz 40 milliárd forint kerüljön visszapótlásra az önkormányzati szféra számára.A Tisztújító Közgyűlés megválasztotta a Szövetség Elnökségének, valamint Felügyelő Bizottságának tagjait is.

Az elnökség tagjai Dr. Kiss Csaba (Eperjes Község polgármestere), Dr. Páva Zsolt (Pécs Megyei Jogú Város polgármestere), Dr. Prozlik László (Gádoros Nagyközség polgármestere), Olajos Mihály (Szentpéterszeg Község polgármestere), Ónody Miklós (Ráckeresztúr Község polgármestere), Ribányi József (Tamási Város polgármestere), Szabolcs Attila (Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület polgármestere), Dr. Szakács Imre (Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke).

A Felügyelő Bizottság tagjai: Boldog István (Kétpó Község polgármestere), Halász Gábor (Kiskutas Község polgármestere), valamint Tilhof István (Mátyásdomb Község polgármestere).

A Közgyűlés során dr. Gémesi György megköszönte a Szövetség korábbi két társelnökének, dr. Fazekas Sándor és Borbély István munkáját, valamint dr. Gegesy Ferenc, Győri Péter és Szeifert Ferenc korábbi elnökségi tagok tevékenységét.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. november 18. 07:14
    „Lehet, hogy kevés a játszótér és a ravatalozó amire a falvak pályázhattak egy kis aprópénzre? Ő majd biztos besegít, hogy legyen minden faluba gördeszka verseny pálya is,de lehet, hogy golf pálya is szóba jöhet? Vagy lehet, hogy elkezdik gyártani és a falvak utcáin járdáin meg lehet mocsárjáróval közlekedni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy férfi favágás közben Kerekegyháza közelében

Halálos baleset érte egy favágást végző cég egyik munkatársát Kerekegyháza és Kunadacs között… Tovább olvasom