Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Borsos árat akar kérni a komodói sárkány megtekintéséért Indonézia

"Csak a vastag pénztárcájú emberek láthatják a sárkányokat. Akiknek nincs pénze, ne jöjjenek ide, mert a park kizárólag különleges emberek számára épült" - mondta Viktor Bungtilu kormányzó.
Borsos árat fizethet a jövőben az, aki közelről, a természetes élőhelyén akarja megcsodálni a komodói sárkányt, a világon élő legnagyobb gyíkot - legalábbis ez az indonéz kormány szándéka.

A Kis-Szunda-szigetek tartomány kormányzója, ahol az agresszív hajlamú, mérgező nyálú varánusz él, személyenként 500 dollárt (141 ezer forint) akar kérni a látványért. A külföldi turistáknak most 10 dolláros (2824 forint) belépti díjat kell fizetniük a Komodói Nemzeti Parkba.
    
Ha Viktor Bungtilu kormányzó kezdeményezése sikerrel jár, a jövőben csak VIP-turisták látogathatják az akár három méter hosszúra és hetvenkilósra is megnövő varánuszokat.
    
"A komodói sárkány egyedülálló, de sajnálatos módon nagyon olcsó" - panaszolta a kormányzó egyetemi kancellárok előtt mondott beszédében.
    
"Csak a vastag pénztárcájú emberek láthatják a sárkányokat. Akiknek nincs pénze, ne jöjjenek ide, mert a park kizárólag különleges emberek számára épült" - tette hozzá.
    
A kormányzó azt is javasolta, hogy a térségbe turistákat szállító hajók 50 ezer dolláros (14 millió forint) kikötési illetéket fizessenek.
    
Indonéziai politikai vezetők gyakran tesznek soha meg nem valósuló bejelentéseket. A kábítószer-ellenes harc vezetője például 2015-ben azt javasolta, hogy a kábítószer-kereskedőknek krokodilok és piranják lakta mocsaras vidéken építsenek börtönt.
    
Évente turisták ezrei látogatják az Indonézia keleti részén fekvő Komodót, ahol az óriás húsevők a saját élőhelyükön tekinthetők meg. A hüllők elvileg veszélyesek az emberre, de ritkák a halálos végű támadások.
    
A hatóságok a térség ökoszisztémájának védelme érdekében már korábban is korlátozni akarták a látogatók számát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weisz Fanni fellélegezhet - Úgy néz ki, nem lesz eljárás a modelliskolája ellen

Weisz Fanni fellélegezhet - Úgy néz ki, nem lesz eljárás a modelliskolája ellen
Mégsem tette meg a feljelentést Weisz Fanni modelliskolája ellen a nő, aki szerint megkárosították. Tovább olvasom