Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Új erjesztőtartály érkezett a sörgyárba, speciális kamion hozta Sopronba - videó, fotók

Új erjesztőtartály érkezett a sörgyárba, speciális kamion hozta Sopronba - videó, fotók
A tartály Németországban készült, vízi úton szállították Gönyűig, onnan vitte a kamion Sopronba. Már a helyén az ötemeletnyi magas berendezés.
Az éjszakai órákban érkezett Sopronba az az óriási méretű erjesztőtartály, amelynek űrtartalma 2640 hektoliter. Pénteken a reggeli órákban sikerült a helyére felállítani a tizennégy méteres berendezést, amely egy ötemeletes ház magasságának felel meg.


 Az erjesztőtartály Németországban készült, vízi úton szállították Gönyűig, onnan egy holland speciális kamion hozta a soproni sörgyárba. A tartály közel négyszázezer eurós, azaz mintegy 128 millió forint értékű berendezés.

– Az új erjesztőtartály csúcstechnológiát képvisel, amely elengedhetetlen a professzionális és kiváló minőségű sörkészítéshez – magyarázta dr. Ligeti Gábor, a Heineken beruházási főmérnöké. – Emellett a sörgyár egyedi fejlesztésű, úgynevezett komlórakétával – a hidegkomlózási folyamatokhoz szükséges jellegzetes berendezéssel is – gazdagodott, amely a Heineken új termékcsaládjából az IPA és az APA előállításához készült. E magyar innovációnak – Kovács Imre budapesti gyártástechnológusnak – köszönhetik karakteres ízüket a hazai piac soproni sörkülönlegességei. A soproni komlórakéta 1800 hektoliter, azaz mintegy 360 ezer korsó sört képes egy fordulóval hidegkomlózni, mindössze 3-4 óra alatt.  
 
Új erjesztőtartály a soproni sörgyárban. Fotók: Magasi Dávid

Csütörtökön írtuk: 


A túlméretes szállítmány Győrön keresztül haladt, tudósítónk a Szent István úton és a Liget utcában kapta lencsevégre a széles kamiont:
Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó égett a Sopron közeli Szakonyban

Három autó égett a Sopron közeli Szakonyban
A tűzeset során senki nem sérült meg. Tovább olvasom