Női labdarúgás

2024.04.28. 19:33

Súlyos győri vereség tartalékos összeállításban

A hétközben kupagyőzelmet ünneplő győri női csapat a sérülések és betegségek miatt nem tudott rendes kerettel elutazni a címvédő otthonába, így az U19-es gárda lépett pályára. Ennek megfelelően a listavezető és a második helyezett csapat ezúttal nem volt egy súlycsoportban, a döntőbe jutáshoz azonban így is nagyon közel állnak a győriek.

Kisalföld.hu

FTC-Telekom–ETO FC Győr 8–0 (5–0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, Simple Liga-mérkőzés. V.: Ujhelyi (Márkus, Balla).

FTC: Kostic – Gődér, Fenyvesi, Hubbard (Czellér, 46.), Ott (Csigi, 46.), Papp, Nagy V. (Bozsik, 57.), Kovács E., Stanovic (Diószegi, 43.), Kubassova (Túróczy, 69.), Csányi. Edző: Albert Flórián.

ETO FC Győr: Krizsan (Spilenberg, 46.) – Gyürü-Gehrig, Nagy Sz., Szabová, Tóth S. (Farkas L., 60.), Smuk, Konrád (Laposová, 69.), Kuntzl (Varga V., 75.), Győri, Rozs (Ézsely, 69.), Rajkovic. Edző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Kubassova (3.), Gődér (7.), Kovács E. (25.), Hubbard (30.), Csányi (43., 66., 75., 87.).

A sérülésektől és betegségektől tizedelt, erőltetett menetben lévő friss kupagyőztes győri csapat a bajnokság éllovasának otthonában az U19-es gárda ifjúsági játékosaival lépett pályára.

A mérkőzés 3. percében már előnybe is került a Ferencváros Kubassova révén. 1–0. Négy perccel később egy hazai szögletet követően Gődér fejelt a kapuba. 2–0. A 25. percben Kovács E. védhetetlenül lőtt a győri kapuba. 3–0. Félóra játék elteltével Hubbard bombázott a rövid felsőbe. 4–0. Az első játékrész végén Csányi magabiztosan értékesítette helyzetét. 5–0. A 65. percben Csányi érintés nélkül csavarta a szögletet a kapuba. 6–0. Tíz perccel később egy lecsorgó labdára Csányi ért oda elsőként és lőtt a rövid alsóba. 7–0. A végeredmény a 87. percben alakult ki, ismét Csányi volt eredményes, aki kilőtte a hosszú sarkot. 8–0.

Dörnyei Balázs: – Nagyon sok tapasztalatot gyűjthettek a mérkőzésen fiatal játékosaink. Az első perctől az utolsóig becsülettel dolgoztak a pályán, tehát a meccs elérte a célját. A keddi naptól elkezd készülni a csapat, remélhetőleg pár sérültünkkel kiegészülve, és már a jövő heti, Puskás Akadémia elleni találkozóra összpontosítunk, ahol egyértelműen a győzelem a célunk, amivel bebiztosíthatjuk helyünket a bajnoki döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában