Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Soproni gyilkosság - Döbbenet az iskolában a borzalmak után

A soproni kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsított fiatalok mindhárman a soproni Roth- szakközépiskola fafeldolgozó technikusi szakképző osztályának a diákjai voltak.
– A kedd esti borzalmas történetek után szerda reggel mind a hárman bejöttek az iskolába tanulni. Az égvilágon semmi nem látszott rajtuk, mintha mi sem történt volna – emlékezett az egyik osztálytárs, Dombi László a szerda reggel 8 órára. – Nem hittem volna, hogy ilyen tettre képesek. Nagyot csalódtunk bennük, fogalmunk sincs, miképpen juthattak el idáig. Amikor az első órán értük jöttek a rendőrök, s kérdeztük tőlük, na, mit követtetek el, nevetve válaszolták: „Nem tudjuk..."

Az iskola diákönkormányzatának elnöke, Varga Péter szerint a fiúk hétköznapi diáktársak voltak. – El sem tudtuk képzelni, hogy közöttünk olyanok is lehetnek, akiket ilyen súlyos bűncselekménnyel fognak gyanúsítani.

A gyanúsítottak osztályfőnöke elmondta, a fiúk rendezett családi körülmények között éltek. Mindhárman bejárók voltak. Kedden tanulmányi gyakorlatuk volt. Egyikük szilvás gombócot hozott be, őt is megkínálta, mondván, az édesanyja készítette.

A vámosszabadi diákkal voltak gondok, nemtörődöm stílusa miatt többször akart beszélni a szüleivel, de nem sikerült. A csornai fiú kifejezetten szerette szakmáját, volt jövőképe, ács akart lenni. Nyári gyakorlaton szorgalmasan dolgozott. A hidegségi fiatalember több nyelven beszélt, neki meghalt az édesanyja, apja egyedül nevelte a nagymamával, testvére pedig végzett pap. Ősszel fegyelmi indult ellene a sok igazolatlan óra miatt, de akkor kiállt mellette a tanár. Soha nem hitte volna, hogy pályafutása során ilyen kettős személyiségekkel fog találkozni.

– Mélységes megdöbbenéssel vettük tudomásul a történteket, a gyanúsított diákjaink az iskola szellemiségét is meggyalázták – közölte dr. Rónai Ferenc, a szakközépiskola igazgatója. – Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a tantestület és az iskola ötszázhúsz fős diáksága feldolgozza az eseményeket. Az áldozatok hozzátartozóit pedig mélységes együttérzésünkről biztosítjuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdos kötvénykibocsátás Sopron pénzügyi egyensúlya érdekében

Kétmilliárd forintos kötvénykibocsátásról döntött Sopron képviselő-testülete az esti rendkívüli… Tovább olvasom