Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Önkormányzati választás 2014 - Ki lehet Sopron polgármestere?

Sopronban négyen indultak a polgármesteri posztért. A kérdés: marad Fodor Tamás, vagy jön Walter Dezső, esetleg Gőbl Gábor, Brand Tara?

  Brand Tara (Független), nőként üde színfoltot vihet a választási kampányba Sopronban. A városban, idén, - csakúgy, mint négy évvel ezelőtt - négyen indulnak a polgármesteri posztért.

2010-ben, Fodor Tamás (Fidesz-KDNP), Gőbl Gábor (Jobbik), Nagy Tamás (Városvédők), Walter Dezső (Független), közül Fodor Tamás ismét bizalmat kapott, és megkezdhette második választási ciklusát. Ő 11211 szavazatot kapott, a második helyen végző Walter Dezső 8264-et. A harmadik Gőbl Gáborra 1187-en voksoltak, míg Nagy Tamás neve mellett 576 érvényes iksz szerepelt.

Milyen lesz a hangulat

Most, október 12-én ugyancsak négy aspiráns közül választhatnak a soproniak. Harmadszor is polgármester lenne Fodor Tamás, Walter Dezső másodszor, Gőbl Gábor mellett Brand Tara is a képzeletbeli ringbe száll.

Köztük a legnagyobb eséllyel Fodor Tamás és Walter Dezső rendelkezik. Az, hogy melyikük nyer, nagyban múlik azon, milyen lesz a közhangulat az országban. Ha polgármesterváltó, akkor új vezetője lehet Sopronnak, ha nem, marad a mostani. 


A jelöltek neveit abban a sorrendben tüntettük fel, ahogy majd a szavazólapon is szerepelnek.

A nem reprezentatív szavazás végeredménye:


Harmadszor első, vagy harmadszor is második?

Győzelme esetén Fodor Tamás a harmadik, Walter Dezső pedig a második ciklusát kezdheti meg. Ő ugyanis 2002-2006 között volt már városvezető.

Az LMP, csakúgy, mint négy éve, most sem indít polgármester jelöltet, továbbá a Városvédők is jelezték, ezt a választást kihagyják. Így városi szinten jelentősnek mondható szavazói réteg maradt jelölt nélkül.

Kérdés, ők kire szavaznak majd.

Gőbl Gábor másodszor is indul majd a polgármesteri posztért. Meglátjuk, mennyit erősödött a városban a Jobbik.

Bent maradni a várospolitikában

Brand Tara az áprilisi országgyűlési választáson, a Szociáldemokrata Párt - Zöld Centrum színeiben indult, és 133 szavazatot szervezett. Még annyi voksot (750) sem kapott, amennyi az induláshoz szükséges ajánlások száma volt.

Írásunk következő részében a soproni képviselő-jelöltek helyzetét elemezzük.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter Dezső kulturált vitára hívja versenytársait

"Aláírásunkkal hitelesítjük, hogy lemondunk a negatív kampányról, amely az embert az ember farkásává… Tovább olvasom