Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Nyugdíjas rendőr védte meg a tisztviselőket Sopronban

Minősíthetetlenül és agresszíven viselkedett egy férfi a városháza Új utcai szociális csoportja irodájában. Egy ott várakozó ügyfél kelt a munkatársak védelmére.
– Ketten vártunk a sorunkra a szociális csoport Új utcai hivatalában. Az irodából egyszer csak egyre erősödő hangfoszlányok szűrődtek ki, majd nyílt az ajtó. Egy feldúlt, ötvenes éveiben járó férfi fogta még a kilincset, amikor dühösen visszafordult az ügyintéző asszonyok felé. Ingerülten és egyre emeltebb hangon elmondta őket mindennek, szitokszavak és trágár fenyegetések ömlöttek a szájából. Egyre ingerültebbé vált, s éreztem, közbe kell avatkoznom, s leállítanom ezt az agresszív embert – elevenítette fel az eseményeket Rajnai Jenő, aki nyugdíjas rendőrként egy elfogó biztonsági cégnél dolgozik. – Bevallom, ekkor még az is eszembe jutott, amit a Kisalföldben pár napja olvastam, hogy valaki nyolcszor megkéselte főnökét. Hát nem hagytam, hogy esetleg idáig fajuljon a helyzet. Határozott, ellentmondást nem tűrő hangon, lassan tagolva közöltem vele: távozzon! Látta, nem tréfálok, így megfordult és elsietett.
 
Rajnai Jenő bátran az ügyintézők védelmére kelt a dühös férfi ellen. Fotó: Magasi

Az ügyintézők megköszönték a segítséget, s az esetnek gyorsan híre ment az önkormányzatnál. 
Rajnai Jenőnek a jegyző is köszönetet mondott. Az eset arra is rávilágít, milyen fontos a hivatalok biztonsági rendszerrel – kamerával, riasztóval – való felszerelése. 

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködik Burgenland és az Esterházy Alapítványok

Burgenland Tartomány és az Esterházy Alapítványok közötti kapcsolat az elmúlt években nem volt… Tovább olvasom