Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Mártírok útja, Bánfalvi út: az idegek kereszteződése Sopronban

Csúcsforgalomban gyakran öt-tíz percet is várni kell az áthaladásra a Bánfalvi út és a Kossuth utca kereszteződésénél a Mártírok útja felől. A sorompó tovább rontja a helyzetet. Megoldást várnak az arra közlekedők.
A Mártírok útjáról Ágfalva irányába, illetve a Kossuth utcáról a Mártírok útja felé közlekedők a megmondhatói, hogy a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban mennyi bosszúságot és idegeskedést okoz az ottani közlekedés. Gyakran öt-tíz percet is kell várniuk, hogy besorolhassanak. A vasúti sorompók leengedésekor kialakuló torlódások szintén dugókat okoznak. Mások arra is felhívják a figyelmet, hogy mindez mekkora légszennyezést okoz. Ezért is szorgalmazzák a kereszteződés közlekedésének észszerű megoldását, felgyorsítását.

Egyelőre az tűnik jó megoldásnak, hogy aki teheti, kerülje el ezt a kereszteződést, ha nem akar csúcsidőben öt-tíz perceket várakozni. Fotó: Magasi

– Mi lenne az optimális megoldás? – fordultunk Freiler László közlekedési építőmérnökhöz, aki szerint egyáltalán nem egyszerű a helyzet. Szerinte nem lenne értelme oda sem villanyrendőrt telepíteni, sem körforgalmat építeni.

Ez utóbbi esetében – a sorompónál – úgy feltorlódik a Bánfalvi útról a sor, hogy bedugulna a körforgalom. Ezáltal még az a mostani lehetőség is megszűnne, hogy az álló kocsisor egy kis rést hagyjon a Bánfalvi útra menők szabad haladására. Az aluljáró a rengeteg közmű, a felüljáró pedig a településszerkezeti adottságok miatt nem jelenthet járható utat. Bonyolítja a helyzetet az ott lévő Rák-patak is.

Mi várható ez ügyben? – fordultunk a városháza illetékeseihez. Megtudtuk, közlekedési szakemberek bevonásával vizsgálják majd, hogy milyen módon lehet enyhíteni a reggeli és a délutáni torlódáson. Addig tehát a kritikus időszakokban érdemes elkerülni a kereszteződést – sok bosszúságtól óvhatjuk meg magunkat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven kiállítóhely várja gazdáját Sopronban

A magyar-osztrák határtérség gazdasági kapcsolatának erősítésére közös kiállítást és vásárt is… Tovább olvasom