Rábaköz PRINT

Hatvanhárom éve annak, hogy a markotabödögei Németh Béla belépett a helyi önkéntes tűzoltó-egyesületbe, s közel fél évszázada lett a parancsnoka. Tűzoltás közben anno még egy gázpalack is felrobbant alatta, amit csodával határos módon sérülés nélkül megús
A nyolcadik osztályos Mészáros Alexa kreatívan megtervezett logója kíséri végig a kapuvári önkormányzat KlímaKapu programját. A város eddig is elkötelezett volt a klímavédelem iránt, ami az elkövetkezendőkben még hangsúlyosabbá válik.
Lakóházak építésére, illetve vállalkozói beruházásokra alkalmas övezeteket jelölt ki Csornán a képviselő-testület. Úgynevezett rozsdaövezeti akcióterületek ezek, melyek most nincsenek kihasználva, esetleg elhanyagoltak is.
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórházban 1967 óta gyógyítják szénsavas ködfürdő kúrával a végtagkeringési zavaraiban szenvedő betegeket. Az eredmények ismeretében sikerrel. De mielőtt a számadatokra kitérnénk, visszamegyünk kicsit az időben.
Kapuvár Balatonakaliban lévő egykori úttörőtáborát a város cége üzemelteti. A Kapukom kft. a megelőző beruházások után idén hozzáfogott az ifjúsági faházak komfortosításához. Tapasztalataik alapján évről évre népszerűbb a balatoni táboruk.