Rábaköz PRINT

2019.09.09. 09:04

Bejött a kulcsos házas nyaralás a kapuváriaknak - Újabb faházakat komfortosítanak Balatonakaliban

Kapuvár Balatonakaliban lévő egykori úttörőtáborát a város cége üzemelteti. A Kapukom kft. a megelőző beruházások után idén hozzáfogott az ifjúsági faházak komfortosításához. Tapasztalataik alapján évről évre népszerűbb a balatoni táboruk.

kisalfold.hu

Idén a teljes szezonban telt házzal üzemelt Akali, minden házunkban a vakáció minden napján kapuvári és környékbéli családok nyaraltak

- értékel e a szezont a Kisalföldnek Németh D. László, a társaság ügyvezetője.


Öt-tíz éve még kapuvári cégek voltak ezeknek a faházaknak a tulajdonosai. Nem akartak új külső tulajdonosokat a táborban, így maguk költségvetéséből vásárolták meg a felszámolás alá kerülő szervezetektől az ingatlanjaikat. Az előző esztendőkben kicserélték és bővítették a teljes csatorna- és ívóvíz-hálózatot.

Kevésbé szembeötlő és költséges, de meghatározó beruházások voltak ezek, hisz minden további fejlesztésünk erre épült"

- emlékezett Németh D. László.

A képek a felújított faházról készültek

 - A legfőbb célunk, hogy hosszú távon is olcsó nyaralási lehetőség kínáljunk a kapuváriaknak. Ezt locsolt pázsittal és úszómedencével nem tudnánk biztosítani, igaz az itt nyaralók részéről nem is fogalmazódott meg ilyen igény. Tény, hogy nálunk "kevés a luxus és szolid a kényelem", ellenben egy napi tíz ezer forintos házunkban 6-8 ember nyaralhat, ami balatoni viszonylatban igencsak olcsónak számít. Ismerjük a szomszédos táborok komfortját és árait, ez alapján is mondhatom, hogy árérték arányban jól állunk" - mondta az ügyvezető. Az utóbbi 2-3 évben a gyermek-, ifjúsági és tömegüdültetésre az igény alábbhagyott, így a közös WC-ket, zuhanyzókat bezárták.  

A tábor működtetésével kapcsolatosan a kulcsszó a költséghatékonyság. Nem kergetnek milliós álmokat, viszont évről évre előre lépnek. A tábor hasznát a táborra költik.


A nyaralóhelyünk vonzereje, hogy zárt, így míg a szülők beszélgetnek, bográcsoznak, a gyerekeket biztonságban tudhatják. Bőven van még tennivaló a faház-felújításokon kívül is a táborban, ezt látjuk. A kézilabda-pálya környezete javításra szorul, a villamos rendszer elavult, de gondolva a sok nálunk nyaraló kisgyermekes családra a játszótéri eszközöket is biztosan bővíteni fogjuk a következő szezonra"

- sorolta a jövő feladatait az ügyvezető.

Kulcsos házként az ágyneműt mindenkinek hoznia kell és kitakarítva kell maga után hagynia a nyaralót - ez az egyszerű házirend, amit ha mindenki betart, nincs fennakadás.

A szerény költségvetésű, több gyermekes családok elvárásaihoz igazodunk. Idén ezért hozzáfogtunk a tábor korábbi ifjúsági faházainak komfortosításához: fürdő, WC, kis konyha, nappali - két hálószoba. A júniusban elsőként felújított épületünk szálláshelyei pár napon belül elkeltek"

- mondta Németh D. László.


Az igényeket látva a szezon zárultával máris dolgoznak a szakemberek egy újabb épület felújításán, tavasszal pedig egy harmadik átépítése is tervben van - így a következő nyáron már öt komfortos házba várják "balatonozni" a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!