Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Évértékelő: tükörben a rábaközi közélet

Évértékelőre kértünk a rábaközi közélet különböző területein dolgozó vezetők közül négyet. A sportos mezőgazdász, az új jegyző, a sérülteket segítő egyesületi elnök és az önkormányzati képviselő, falugondnok mondta el gondolatait.

Családi János, a Hanság–Fertőmenti Szövetkezet és a Csornai Sportegyesület elnöke: – 2011 nem a kertészek éve volt. A gyümölcsösöket a fagy tizedelte, a zöldségeknek az ára nem volt megfelelő. Azt azért elmondhatjuk, hogy a szövetkezet tagjai könnyebben viselték a nehézségeket. A sportegyesület eredményes évet zárt. Több sportágban is számos érmet szereztünk. Biztató a felnőtt focicsapat első féléves szereplése. Komoly szakmai munka jellemezte valamennyi szakosztály működését. Igyekeztünk az egyesület helyzetét megerősíteni mind szakmailag, mind anyagilag.

Horváth Péter csornai jegyző: – Érdekes, változatos, sok újdonságot hozó és megújulásra késztető esztendőt hagytam magam mögött. Bizonyossá vált most is, hogy az önkormányzati munkában minden apró részletre igencsak oda kell figyelni, a napi változásokat nyomon követni. Az egész rendszer átalakulóban van, változik az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás. Folyton tanulni kell, gyorsan reagálni és felkészülni az új feladatokra. Az élet kihívásaihoz igazodunk és a kínálkozó lehetőségeket megpróbáljuk kihasználni.

Fejes Sándorné, a csornai Reménysugár Egyesület elnöke:  – Tervezett programjainkat megvalósítottuk, igyekeztünk sérült fiataljaink életét, mindennapjait szebbé tenni. Úgy érzem, ez sikerült is. Szerencsére az önkormányzatok, vállalkozók, intézmények és az egyházközség mellettünk voltak 2011-ben is, sokat segítettek. Most úgy látom, hogy az új esztendőben is biztosítani tudjuk hagyományos rendezvényeink anyagi fedezetét. Segítőink, a főiskolások, a szülők hozzáállására pedig ugyanúgy számítunk, mint eddig, hiszen közös célért dolgozunk. A magánéletemben is változás áll be, mivel január elején nyugdíjas leszek. Talán még több időt tudok az egyesületre fordítani.

Kovács Miklós dénesfai önkormányzati képviselő, falugondnok: – Az önkormányzat szempontjából elmondható, hogy megtettünk mindent, amit az anyagi lehetőségek megengedtek. Kimagasló eredmények, fejlesztések persze nincsenek, de elégedettek lehetünk így is. Mint falugondnok nagyon örülök, hogy ennyi idősen is szolgálhatom a helyieket. Azt hiszem, 2011-ben sem volt olyan kérés, amit ne teljesítettünk volna. Bízom benne, hogy ugyanezt a következő évfordulón is elmondhatom.

Olvasóink írták

  • 2. merzsebet 2012. január 05. 15:47
    „Gratulálok Fejes Sándornénak és Horváth Péter Jegyző úrnak .További sikeres évet/ket /kívánok mindkettőjüknek.
    A focistáknak további sok sikert tényleg eredményesek...miért a Családi úr is focizik?”
  • 1. kukszi 2012. január 04. 16:58
    „Nem tudom, milyen jó esztendőt tudhat maga mögött a Csornai jegyző ??? Üres duma!!!
    Családi János eredményei viszont dicséretesek, úgy a sport, mint a TÉSZ területén végzett munkájáért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez történt 2011-ben a Rábaközben – Csorna 40 éves város lett

Nem szűkölködött érdekes eseményekben a 2011-es esztendő Csornán és környékén. Kaptunk ígéreteket,… Tovább olvasom