Sopron

2020.07.27. 10:49

Tehetséges szakedző a Lőverek aljáról

Pinezits Máté edzői pályafutása példaértékű lehet fiatal kezdő szakemberek számára.

Páder Vilmos

Pinezits Máté (36) edzői pályafutása példaértékű lehet fiatal kezdő szakemberek számára. A tehetséges sportember az aktív labdarúgást befejezve indult el a sok buktatóval járó edzői pályán. Az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesületnél kezdte meg a munkát, az U10-től az U15-ig minden korosztályban bizonyította rátermettségét. A tudatos munka, a szakma iránti alázat, a folyamatos képzés, tanulás, a jövő tervezése mindig első helyen állt az életében. Négy sikeres munkaév után elhagyta szeretett városát, Sopront és a fővárosba költözött, ahol a nagy múltú MTK-hoz szerződött.

– Hogyan alakult a beilleszkedése, illetve szakmai pályafutása?

– Az átállás gyorsan ment, mert jó közegbe kerültem, hamar befogadtak. Az akadémián az U14–U16-os korosztályban dolgoztam, a budapesti középső szekció vezetője voltam.

– A szerződése lejárta után hogy alakult a pályája?

– Öt szép és hasznos, tanulságokkal teli évet töltöttem a kék-fehéreknél. Hosszabbítást ajánlottak, de nagyobb kihívások inspiráltak, nagyobb feladatokra vágytam. Korrekt módon köszöntünk el egymástól. Az új kihívás hamar érkezett, a Honvéd akadémiájához kerültem. Gyorsan megegyeztünk a vezetőkkel, nagyon korrekt, emberileg is és szakmailag is veretes társaságba kerültem. Az U19-es korosztály edzője lettem, a kiemelt NB I-es bajnokságban játszunk. A kihívás nagyon motivál, minél több tehetséget kell kinevelnem a felnőttcsapatnak. A legfontosabb, hogy az NB III-as és az NB I-es keret között jól működjön az átmenet.

– Marad szabadideje hazalátogatni?

– Feltétlen szakítok rá időt. Szüleimet és barátaimat kéthavonta meglátogatom, mert a szívem azért hazahúz.

– Köztudott, hogy több fiatalnak az SC Sopronnál volt nevelőedzője. Említene néhányat?

– Hat játékosom már bemutatkozott valamely rangosabb osztályban. Borsos Filip és Majnovics Martin az osztrák élvonalban, Zeke Márió, Purt Patrik, Holzmann Patrik és Erdősi Dominik pedig az NB II-ben bizonyított. Remélem, a jövőben a számuk növekedni fog. Balogh Botond velem tartott az MTK-hoz és napjainkban már az olasz Parma első csapatának keretével edz. Az MTK-s időszakomból több volt játékosom is külföldön folytatja. Az SC Sopron NB III-as keretéből majdnem mindenkivel dolgoztam.

– Milyen célokat tűzött maga elé?

– Szeretnék pro licences tanfolyamra járni. Célom, hogy egyszer felnőtt NB I-es gárdánál dolgozzak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában