bajnoki

2020.02.14. 08:28

Női kézilabda NB I – Mosonmagyaróvár-Békéscsaba – péntek 18 óra kövess online

Fontos mérkőzésre készül a Motherson-Mosonmagyaróvár, hiszen pénteken 18.30 órakor az UFM Arénában az elmúlt héten magabiztos győzelmet szerzett Békéscsaba együttesét fogadja.

kisalfold.hu

Fotó: mkcse.hu

 

A bajnoki találkozó jelentőségével mindenki tisztában van, ezért arról kérdeztük Bognár Róbertet, miként kell ezt kezelni.

„Nem szabad kiemelni egyetlen találkozót sem a bajnokságból, mert abban mindegyiknek jelentősége van – kezdte a beszélgetést az MKC vezetőedzője. – Az pedig sohasem jó, ha túlértékelünk egy mérkőzést a sorozatból. Ezért keveset is beszéltünk a játékosokkal a soron következő hazai találkozó súlyáról, de a lányokon egyértelműen látom, tisztában vannak ezzel. Minden edzésgyakorlaton, sőt, kapura lövésen látom, hogy nagyon figyelnek, koncentráltak és elszántak. Szerencsére a keretünkben több olyan játékos van, akik már megéltek ilyen csatákat és ezért pontosan tudják, hogy mi vár rájuk, mi a feladatuk.”

A Békéscsaba MTK elleni sikere nem lepte meg a mosonmagyaróvári szakembert.

„Erősebb csapat a Békéscsaba annál, mint amennyi pontja jelenleg van, és ahol most áll a tabellán. Ezért én számítottam arra, hogy megpróbál hosszú hajrát indítani, amellyel megpróbálja ledolgozni a hátrányát. Persze nem szerencsés, hogy pont a mi mérkőzésünk előtt sikerült nekik egy ilyen győzelem. Nyilvánvalóan ezzel erősödött a hitük, az önbizalmuk, melyek fontos tényezők egy női csapatnál. Mi azonban kielemeztük a szombati mérkőzésüket, felkészülten várjuk ellenfelünket. Mi biztosan más hőfokon, más mentalitással lépünk pályára, mint ahogy az MTK tette az elmúlt szombaton” – folytatta a szakember, aki arról is beszélt, mi dönthet a találkozón.

„Szurkolóink támogatása pluszerőt ad és ez jelentősen befolyásolhatja a végeredményt. Fontos lesz az is, hogy tiszta fejjel lépjünk pályára, nyugodtan, a tudásunknak megfelelő szinten kézilabdázzunk. Bizakodásra ad okot az, hogy ebben a bajnokságban eddig hoztuk azokat a mérkőzéseket, amikor nagyon kellett a siker. Saját játékunkkal szeretnénk megnyerni a találkozót, hogy másnap nyugodtan vegyünk részt a szokásos disznóvágáson Halásziban” – mondta végezetül Bognár Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában