labdarúgás

2020.07.18. 07:31

Megyei foci – Megerősödve készül a Soproni FAC 1900

Két nyomasztó, kudarcokkal teli idényt követően Katona Sándor edző vezetésével elszántan készül a SFAC 1900 megyei I. osztályú csapata a bajnoki idényre.

kisalfold.hu

A felkészülés első napján 21 játékos vett részt az edzésen.

A klub a gond nélküli, biztos bennmaradást tűzte ki minimális célként a csapat elé. Az új játékosoktól azt várják a szakvezetők, hogy az együttes erősségei lesznek, főleg a támadójátékban, ahol eddig a legsúlyosabb hiányosságok mutatkoztak. Ezen törekvést támasztják alá az új igazolások, akik tulajdonképpen visszaigazolások is, hiszen Honyák Máté (SC Sopron), Németh Viktor (Petőháza), Erdősi Dominik (Diósgyőr) korábbi klubjába tért vissza. Ők a játékot néhány évnyi leállás után folytató gólerős Varga Viktor Szabolccsal együtt a csatársor meghatározói lehetnek. A védelem is erősödhet, jelenleg csak kapusposzton vannak kérdőjelek.

Németh Lóránt elnökhelyettes feladata a továbbiakban a felnőttcsapat erősítése és a saját nevelésű fiatalok beépítése lesz. Ebben a munkában számíthat Horváth Gábor utánpótlásedző munkájára, aki az SC Sopron NB II-es női gárdájától érkezett. A sokat tapasztalt tréner az U17-es és az U19-es együttest készíti fel a jövőben.

A bajnoki rajtig több felkészülési mérkőzés is lesz. Egyelőre a következő meccseket játssza a csapat: július 18., 18 óra: Fertőszentmiklós–SFAC. Július 21., 18 óra: SVSE–SFAC. Július 22., 18 óra: SFAC–Vitnyéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában