Lazar Sztanisic újra Magyarországon

2020.09.17. 07:46

Megyei foci – Magyar bajnokot igazolt a felfelé törekvő DAC Nádorváros

Magyar bajnok labdarúgóval erősített a jelenleg megyei I. osztályban szereplő DAC Nádorváros. A kék-fehérek ugyanis leigazolták az ETO-val 2013-ban aranyérmes szerb védőt, Lazar Sztanisicot.

Szeitz Tibor

Sztanisic az ETO után újra győri csapatban

Fotó: Kisalföld/Archív

A 36 esztendős labdarúgó még 2009-ben igazolt Győrbe. Az akkor 24 éves futballista a Vardar Skopje csapatától érkezett az ETO-ba, s az őt régebbről ismerő vezetőedző, Dragoljub Bekvalac szorgalmas és alázatos védekező középpályásként jellemezte. Sztanisic három és fél éves szerződést kötött a zöld-fehér klubbal, de egészen 2014-ig a Rába-partiak játékosa maradt. A győriekkel nem csupán bajnokságot, 2010-ben bronzérmet is szerzett az élvonalban. A harmadik helyről döntő ETO–Videoton mérkőzés (1–0) egyik hőse volt, ő lőtte ugyanis a győztes gólt. Érdekesség, hogy azzal a találattal a győri csapat nem csupán a bronzérmet szerezte meg, hanem elütötte a Videotont a bajnoki címtől, így a Debrecen vehette át az aranyérmet. Nem véletlen, hogy ugyanebben az évben lapunk osztályzatai alapján, megelőzve Szasa Sztevanovicot és Vladimir Djordjevicet, az ETO legjobbja lett. Sztanisic az ETO-t követően rövid tatabányai kitérő után Ausztriába igazolt, s egészen eddig a Parndorf labdarúgója volt.

Sztanisic az ETO után újra győri csapatban
Fotó: Kisalföld/Archív

„Egykori csapattársam, a DAC mostani edzője, Jäkl Antal kérésére igazoltam a kék-fehér csapatba. Tóni azt mondta, szüksége lenne egy rutinos védőre, s mivel nem nagyon tudtam és akartam többet Győr és Parndorf között ingázni, elfogadtam a felkérést. Tizenegy éve élek Győrben, a kisfiam, aki most harmadikos, a városban jár iskolába, s már itt született a másfél éves kislányunk. Kedden megvolt az első közös edzés is, s bevallom, nagyon jól éreztem magam a sok fiatal között. Bízom benne, sokat tudok majd a DAC-nak segíteni” – mondta a magyarul kiválóan beszélő védő.

Névjegy

Név: Lazar Sztanisic

Születési hely, idő: Vinkovci, 1984. 07. 05.

Eddigi csapatai: FK Macva Sabac (szerb), FK Rabotnicki, FK Vardar (macedónok), Győri ETO, Tatabánya, ESV Parndorf, DAC Nádorváros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában