Helyi sport

2019.01.02. 21:04

Győri Audi ETO - Megsérült Amorim, többhetes kihagyás vár rá - fotók

A győri átlövő bokasérülést szenvedett az FTC elleni rangadó első félidejében, információink szerint kórházba szállították.

kisalfold.hu

Nem kezdődött jól az év a Győri Audi ETO KC brazil-magyar játékosa, Eduarda Amorim számára. A kitűnő játékos az FTC Rail-Cargo Hungária elleni rangadó második percében szenvedett bokasérülést - írja a gyorietokc.hu.


A játékos segítséggel tudta csak elhagyni a pályát, majd később a részletes orvosi vizsgálat igazolta a sérülést.


“A fizikális RTG és ultrahang vizsgálat alapján konzervatív kezelés igényű külboka-szalag sérülést találtunk. Korai fizikoterápiás kezelését már a napokban gipsz rögzítés mellett megkezdjük. A duzzanat megszűntével speciális boka rögzítő mellett mobilizáljuk, hangsúlyt fektetve az egész test funkcionális szinten tartására is. A várható kényszerpihenő 5-6 hét" -nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Korábban írtuk

 

Az FTC elleni mérkőzés első félidejében szenvedett bokasérülést Eduarda Amorim. A győri átlövőt úgy támogatták le a pályáról, a csere után már nem is tért vissza, információink szerint kórházba szállították a játékost.

 

Fotók: Mészáros Mátyás


Danyi Gábor a hatgólos győzelem után így nyilatkozott:  „Egy nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk ma, gratulálok a Ferencváros teljesítményéhez. Nagyon szimpatikus tempót diktáltak a második játékrészben is a félidei eredmény ellenére. A második félidő elején volt egy kis hullámvölgyünk, de végül sikerült győzelemmel távoznunk, és külön öröm, hogy Crina is remekül végezte a feladatát. A legnagyobb fájdalmunk Eduarda Amorim időleges elvesztése, de bízunk benne, hogy nem komoly a sérülése. Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak a folytatásban és remélem találkozunk a FINAL4-ban!" - olvasható a klub honlapján.

 

A megsérült, gyori Eduarda Amorim a noi kézilabda NB I Gyori Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkozésén a gyori Audi Arénában 2019. január 2-án. MTI/Krizsán Csaba


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában