Helyi sport

2018.11.13. 14:20

A győri kórház gyermekosztályán jártak az ETO focistái: mesét is olvastak a kicsiknek - fotók

Koszó Balázs, Keserű Bence és Jakab Dávid a Petz-kórház gyereksebészeti osztályán járt, ahol társasoztak a gyerekekkel, mesét olvastak nekik és sokat beszélgettek.

kisalfold.hu

Az ETO FC Győr nagyon fontosnak tartja, hogy támogasson olyan jótékony programokat, amikkel örömet szerezhetünk a gyerekeknek, és mindazoknak, akik segítségre vagy támogatásra szorulnak.


Elsőként a győri Lurkó Alapítvány elnökével, Zajovicsné Vizer Bernadettel vették fel a kapcsolatot, aki segített abban, hogy eljussanak a kórház gyermekosztályára. Szeretnék, ha ez az együttműködés hosszú távon működne, és a jövőben még számtalan alkalommal meglátogathatnák a beteg gyerekeket.

A győri kórház gyermekosztályán jártak az ETO focistái: mesét is olvastak a kicsiknek. Fotók: H. Baranyai Edina


Jakab Dávid elmondta, elsőként jelentkezett a programra, mert egyrészt nagyon szereti a gyerekeket, másrészt úgy gondolta, jót tenne a lelkének a látogatás. „Kíváncsi voltam a gyerekekre, és úgy éreztem, nagyon jól esne nekik a látogatásunk, és nekem is jót tenne. Örültek nekünk, mert nem minden nap látnak ETO játékosokat, és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Láttam rajtuk, hogy boldoggá teszi őket a közös játék, legközelebb is számíthatnak rám."


A mai látogatásra két nagy doboz mesekönyvvel érkeztek a játékosok, aminek az osztályon dolgozók és a gyerekek is nagyon örültek. A srácok sokat játszottak a beteg gyerekekkel, kicsiktől a nagyokig. Mindenki boldogan vett részt a közös játékban, és egy rövid időre sikerült elfeledtetni velük a betegségüket. A kisebbeknek mesét olvastak, vagy közösen legóztak, a nagyobbakkal társasoztak és beszélgettek, labdáztak.


Koszó Balázs átérezte a gyerekek helyzetét. „Nagyon jól telt ez a másfél óra, jó volt látni a gyerekeken, hogy örültek nekünk. Játszottunk velükkönyvet olvastunk és beszélgettünk velük a sérüléseikről. Fél éve én is voltam kórházban, úgyhogy tudom, milyen érzés."


Keserű Bence, csapatunk 3. kapusa nagyon jól kijött a gyerekekkel. „Nagyon jó érzés volt látni az arcukon az örömöt, igazi feltöltődés volt ez a másfél óra. Aranyosak voltak a gyerekek, sokat nevettek társasozás közben, alig akartak minket elengedni." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában