Női kosárlabda

2024.05.22. 10:39

NB I/B – Előnyben a Sportdarázs-SMAFC, hátrányban az UNI Győr-SZESE

A női NB I/B rájátszásában a Sportdarázs-SMAFC hétpontos előnyt szerzett a döntőben. A 9. helyért kiírt párharcban az UNI Győr-SZESE hazai környezetben kikapott a DVTK U23-tól.

Kisalföld.hu

A sárga mezes soproniak előnyel utazhatnak a pénteki, székesfehérvári visszavágóra.

Fotó: hunbasket.hu

Sportdarázs-SMAFC–Dávid Kornél KA 73–66 (16–23, 21–10, 21–20, 15–13)

Sopron, női NB I/B, döntő, 1. mérkőzés. V.: Horváth A., Csák M.

Sportdarázs: TOMAN D. 12/6, SZIKSZAI 6/6, Kókai 7/3, Sitku 6, Bakó 7/3. Cs.: JEVTOVICS 20, Zaja 9, Toman R. 6, Völgyi, Sinka-Pálinkás. Edző: Szrdjan Radulovics.

Az első percek kiegyenlített játéka után a nyitó negyed derekán egy 13–4-gyel elhúztak a soproni első csapattal még Euroligát nyerő Varga Sára vezette fehérváriak, akik 7 ponttal vezettek 10 perc után. A második szakaszt "lehengerlő" 19–4-es rohammal kezdve nemcsak ledolgozta hátrányát, hanem 8 ponttal el is lépett a soproni együttes, a félidő hajrájában megfelezték hátrányukat a vendégek.

Ahogy a második negyedet, a második félidőt is a soproniak kezdték jobban, 7–0-s "repülőrajtjuk" után már 10 pont fölé nőtt előnyük. A negyed közepén azonban jött egy 19–6-os DKKA-roham, hátrányba került a Sportdarázs. A harmadik negyedet azonban egy 6–0-val zárva, a negyediket pedig 5–0-val indítva ismét 10 pontos vezetést szerzett. A folytatásban állandósult a soproni együttes 5 és 10 pont közötti vezetése, végül 7 pontos előnyt szereztek Szrdjan Radulovics tanítványai a visszavágóra.

Szrdjan Radulovics: – Voltak kevésbé szép momentumok, de mindkét csapat nagyon keményen küzdött védekezésben és támadásban is. Erős ellenféllel játszottunk, ez óriási győzelem volt. Gratulálok a lányoknak, mert remekül játszottak az elsőtől az utolsó másodpercig. Még nem végeztünk, ez csak az első felvonás volt, hátravan még egy találkozó, ahol bármi megtörténhet, de büszke vagyok a lányokra azért, amit eddig nyújtottak.

UNI Győr-SZESE–DVTK U23 55–70 (11–11, 16–25, 18–15, 10–19)

Győr, női NB I/B, rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés. V.: Kéri, Kaposi.

UNI Győr-SZESE: Küllős 8/6, Baffy, Horváth D., Molnár L. 14/6, BÁNSZEGI 20/3. Cs.: SZŰTS 5, Mihály E. 5/3, Sághi K. 1, Szabó L. 2, Pozsgai, Oláh. Edző: dr. Barthalos István.

Dr. Barthalos István: – Az élet úgy hozta, hogy az alapszakasz után a Piros csoport második helyezettje ellen játszottunk. Úgy érzem, jól játszottunk, sokáig még a győzelemre is volt esélyünk. Büszke vagyok a csapatra, mert mindenki nagyon jól küzdött, nagyszerűen helyt tudtunk állni. Ki kell emelnem Bánszegi Borbála ponterős játékát, élvonalban edződő magasabb, erősebb felépítésű centerek ellen nyújtott extrát. Innentől készülünk a szezon utolsó mérkőzésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában