Választás 2024

2024.06.17. 10:13

Újraszámolták a szavazatokat Győrben - Megszületett a végeredmény

Hétfőn 9 órakor ült össze a Területi Választási Bizottság Győrben, hogy részlegesen, a 97 szavazókörből hétben újraszámolja a polgármester-választáson leadott voksokat. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Gyurina Zsolt

Fotó: Molcsányi Máté

16:50 - Dézsi Csaba András gratulált

- Gratulálok Pintér Bencének a győzelméhez - mondta elöljáróban lapunknak Dézsi Csaba András. - Az összes szavazókörben szerettük volna, ha újraszámlálják a szavazatokat, de ez csak hétben történt meg. Ennek megfelelően nem vártuk, hogy megfordul az sorrend. De nem lépünk tovább a kúriához, elfogadjuk az eredményt. Eddig is Győr és az itt élő emberek érdekeit szolgáltuk, ez nem fog változni a jövőben sem. Nem háborúzni szeretnénk, hanem békét. Ha Pintér Bence polgármesterként progresszív, a város érdekeit szolgáló, előremutató ötletekkel áll elő, a frakció támogatni tudja majd. A város fejlődéséért akarunk tenni, és senkinek nem fogunk keresztbe tenni, aki ugyanezt szeretné. Reméljük, hogy viszontlátjuk majd azt nagyon komoly programot, amit a város érdekében dolgoztunk ki, és bízunk benne, hogy a következő négy és fél évben ez megvalósulhat - fogalmazott Dézsi Csaba András.

14:20 - "Volt értelme  az újraszámolásának"
„Az újraszámlálás megtörtént, Dézsi Csaba András másodszor is veszített. De volt értelme az újraszámolásának, mert kiderült, több szavazat is amit érvénytelennek nyilvánítottak korábban, valójában érvényes, rám leadott szavazat. Most ismét kérem Dézsi Csaba Andrást, hogy tartsa be az ígéretét, amivel teleplakátolta a várost, legyen béke, békéljen meg az eredménnyel és kössön békét velünk” – írta Pintér Bence a Facebookon, ahol ismét megköszönte támogatói és a választási szerveknek és bizottságok munkáját.

12:16 - Megszületett a végeredmény 

Az utolsó szavazókörben egyetlen változás volt a jegyzőkönyvhöz képest, Dézsi Csaba András 160 helyett 159 voksot kapott, Pintér Bence 119-nél maradt. Vagyis jelen állas szerint Pintér Bence 445 szavazattal nyerte végül a polgármester-választást. 

Várjuk a hivatalos közlést.

Csalásra utaló jel nem volt. Pintér Bence információink szerint jelenleg egy tárgyaláson van, a nap folyamán egy sajtóközleményt ad ki a történtekről.

12:00 - Célegyenesben a számlálás: Pintér Bence előnye néggyel nőtt az eredetihez képest

Az utolsó előtti, az 53-as szavazókör (Cuha utca) újraszámlálása eredményeként Dézsi Csaba András veszített egy voksot, 178 helyett 177 áll a neve mellett. Így információink szerint Pintér Bence előnye néggyel nőtt az eredetihez képest, 444 szavazatra. Négyszer is megszámolták a leadott voksokat. Most bontják az utolsó urnát. Várhatóan még fél óra, és annak is meg lesz az eredménye.

11:50 - Egy-egy plusz szavazat Borkai Zsoltnak, Pintér Bencének és Glázer Tímeának

Még nincs dél, de már öt szavazókör újraszámlálásával végeztek. Érdemi változás továbbra sincs. A negyedik megszámolt szavazókörben, a 30-asban Borkai Zsolt és Pintér Bence gazdagodott egy-egy szavazattal.

A hatodik újraszámolt szavazókör voksait nézik éppen, Glázer Tímea kapott egy plusz voksot eddig, de nem oszt, nem szoroz ez sem. 

10:00 - Egy-egy szavazatot veszített Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt

Tíz órára végeztek a 16-os szavazókörrel, nem volt eltérés, a harmadik szavazókörnél, a 18-asnál azonban volt változás, egy-egy szavazatot veszített Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt. Pintér Bence eredménye nem változott. Ha ilyen iramban folyik a feldolgozás, kora délutánra vége lehet a szavazatok újraszámlálásának. 

9:30 - Elkezdődött az újraszámlálás, az elsőként  újraszámolt szavazókörben nincs változás

A június 9-i választáson  a Fidesz-KDNP színeiben induló Dézsi Csaba András polgármester 440 szavazattal vesztett Pintér Bencével szemben. A regnáló polgármester pénteken fellebbezett, kérte hét szavazókörben a voksok újraszámolását. 

A vármegyeháza előtt fél már órával az esemény előtt gyülekeztek Pintér Bence hívei, mintegy százan. Köztük volt Bárány István, aki 23 év után vesztette el körzetét (mint Sárás, Bácsa, Ergényi-lakótelep), Pollreisz Balázs, Kósa Roland, aki az 5-ös számú körben volt képviselő. Megjelent Pintér Bence és nyilatkozatot adott a sajtó képviselőnek. 

- Nem látom, hogy mi a jogi alapja az újraszámolásnak, de ha Dézsi Csaba András nyugalmának ez kell, hogy elmenjen szabadságra, akkor legyen. A választási iroda képviselője úgy tájékoztatott, hogy hétfőn délután, legkésőbb kedd délelőtt le szeretnék zárni, szerintem ma meglesz az eredmény - mondta Pintér Bence.

Az eredetileg jegyzőkönyvbe vett voksok szerint Borkai Zsolt 15871, Dézsi Csaba András 17857,  Pintér Bence pedig 18297 szavazatot kapott június 9-i polgármester-választáson.

A nyilvános  eseményen először a 13-as szavazókörrel kezdtek (Kálóczy téri szavazókör), a papírdoboz rendben volt, megsérült ugyan két leragasztott cetli, de a többi ép maradt. A 13-asban Dézsi Csaba András 250 voksot kapott, Pintér Bence 177-et. Mintegy 45 perc múlva jelentették be, hogy az újraszámolás után nem voltozott a  Dézsi Csaba Andrásra leadott szavazatok száma, maradt 250. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában